Blogs

De ultieme Koreaanse afspeellijst voor een bruiloft

Liedjes kunnen in het algemeen je stemming beïnvloeden en je emoties opbouwen in elke songtekst, elke beat of gewoon de sfeer in het algemeen. En net zoals mensen zeggen dat er voor elke gelegenheid een K-popnummer is, is hier de ultieme afspeellijst met de nummers die je waarschijnlijk graag zou willen beluisteren terwijl je door het gangpad loopt (of terwijl je wacht bij het altaar).

1. Dezelfde droom, dezelfde geest, dezelfde nacht door ZEVENTIEN

Het nummer is een van de nummers van het 'Your Choice'-album van SEVENTEEN, uitgevoerd door hun vocale krachtpatserWoozi,Jeonghan,Jozua,DK, enSeungkwan. Afgezien van de onmiskenbaar stabiele zang en hemelse melodie, zijn de hartverwarmende teksten er zeker op uit om je hart te raken! Het nummer is perfect om je partner te beloven om dezelfde droom, dezelfde geest en dezelfde nacht samen te hebben voor de rest van je leven.


2. Mijn alles door Lena Park

Korea's National Fairy en soliste Lena Park heeft een onbetwistbare discografie, en een van haar liedjes was te zien in de populaire variétéshow 'We zijn getrouwd' getiteld Mijn Alles. Voor lowkey internationale fans is het nummer volledig in het Engels, dus je hoeft je geen zorgen te maken over vertalingen en niet te vergeten haar prachtige zang. Het lied zal je weer in liefde laten geloven en het lied aan je alles wijden!


3. Mooi door Verbrijzeling

Crush heeft verschillende OST-hits op zijn naam staan, maar een van de meest prominente is de OST van de hitserieKobold, getiteld Mooi. Het lied legt de nadruk op een mooi leven en liefde samen met je partner, een ware kandidaat voor liedjes die je graag zou willen horen tijdens je bruiloft. Het lied werd ook gezongen tijdens de bruiloft van het powerkoppelPark Shin HyeenChoi Tae JoondoorEXO'sDOEN.en Crush zichzelf.


4. Elke dag door Haebin

voormalig lid vanGugudanen nu heeft solist Haebin een emotionele OST van een andere hitserie uitgevoerdOmdat dit mijn eerste leven is! Het nummer Everyday geeft verder kleur aan de onconventionele relatie van de hoofdleads, met zijn teksten die de persoon praktisch vertellen dat ze je alles zijn. Dit is het perfecte huwelijkslied voor mensen die elkaar hebben beloofd elke dag lief te hebben.


5. Niets beters door Bruine Ogen Ziel

Klassiekers zullen altijd hun weg vinden naar het hart van een luisteraar; wat meer als gespeeld tijdens de bruiloft? Niets beters wordt gekenmerkt door:Lee Jung Ja's honing-gecoate zang, en zachte melodie gespeeld door de zorgvuldige piano. Terwijl het nummer bespreekt dat er niets in deze wereld is dat beter zou zijn, is het een absolute hit voor liefdesverhalen die wachten om verteld te worden.


6. Misschien door Lee Hae Ri

De ballad Maybe wordt gezongen door een van de vocale duo's vanDavichi, een van de OST's van het hartverscheurende drama,Haar privéleven, gekenmerkt door de stabiele zang van Hae Ri en het magische instrumentale van het nummer. Hoewel het misschien triest lijkt, concentreert het nummer zich op het feit dat jullie allebei al heel lang jullie liefde voor elkaar hebben.


7. Mijn alles door NCT U

Een van de nummers van het album, Resonance Pt.2, heet My Everything. Het nummer is een zachte ballad die wordt gekenmerkt door warme zang die je omhelst en troost. De teksten passen bij het moment dat je door het gangpad loopt, met als een van de teksten 'Je bent mijn dag en nacht, ik wacht op deze straat, en ik verlang weer naar je.', een lied opgedragen aan iemand die je thuis en rust zal zijn.


8. Jij bent mijn alles door Kleverig

De OST van de wereldwijde dramahit,Afstammelingen van de zon, is gevuld met de emotionele zang van een van Korea's OST-koninginnen en solist, Gummy. Het bereikte de hitlijsten over de hele wereld toen het de harten van mensen veroverde voor het prachtige lied dat uitdrukt hoe iemand voor de eerste keer verliefd is geworden en hun alles werd alsof het lot voor hen heeft bewogen.


9. Alles voor jou door SECHSKIES

Een nummer dat afgelopen 2020 werd uitgebracht door de legendarische jongensgroep van de eerste generatie, SECHSKIES, All for You, is oorspronkelijk opgedragen aan hun fans, Yellowkies, die bij hen is sinds ze voor het eerst debuteerden, toen ze uit elkaar gingen en weer bij elkaar kwamen. De songtekst toont echter ook onvoorwaardelijke liefde, die van iemand die alles wil doen en na lang wachten aan zijn zijde staat. En terwijl de tekst zich herhaalt, is het zeker een genot om te horen op het moment dat je eindelijk zegt: 'Ik doe.'


10. U R door Taeyeon

Voor de hopeloze romantici en degenen die nog een kans hebben gevonden om weer lief te hebben, hier is het nummer voor jou! Taeyeon, een van de beste idoolvocalisten, heeft het nummer U R in haar onberispelijke discografie dat ook geweldig klinkt voor bruiloften. De teksten drukken liefde uit voor iemand die weer licht in hun leven heeft gebracht en iemand die weer kleur heeft gegeven aan de wereld.


11. Serendipiteit door Jimin

TussenBTS' liedjes van liefde en lot, Serendipity rolt alles in één. De emotionele en magische vocale solo van Jimin vertelt het verhaal van twee geliefden die elkaar toevallig ontdekten - door serendipiteit. Een van de tekstschrijvers van het prachtige lied is de leider van BTS,RM, met prachtige metaforen over penicilline en lapjeskat. Het nummer is perfect voor mensen die elkaar hebben ontmoet door de voorzienigheid van het universum en bedoeld waren om samen te zijn.


12. Elke dag bij jou door IU

De bekroonde zangeres, songwriter en actrice heeft zeker iets te bieden tussen haar overvloed aan liefdesliedjes. Everyday With You nestelt zich heel gemakkelijk in je oren en hart door de zoete zang van IU, om nog maar te zwijgen van de prachtige teksten die praktisch elke reden opsommen waarom je elke dag bij die persoon zou willen zijn en herinneringen met hem willen delen voor de rest van je leven leeft.


13. 20cm bij MORGEN x SAMEN

De allroundergroep van de vierde generatie heeft bewezen uitstekend te zijn in dansen, rappen en natuurlijk zingen. Het nummer is misschien een beetje onschuldig met de gelijkenis van groeiende hoogte naast hun groeiende gevoelens, maar de teksten onthullen volledig kleinere details, zoals de belofte dat ze er altijd zullen zijn als ze groeien. De vocale bekwaamheid en verschillende adlibs van de leden maken het meer beminnelijk en iets dat je graag zou willen horen terwijl je door het gangpad loopt.


14. Jij bent mijn tuin door Jeong Eun Ji |
Een rozelid, songwriter, zang en actrice Eun Ji heeft You're My Garden gezongen als OST voor een andere populaire dramaserie,Sterke vrouw, doe snel een bong. Het lied is gevuld met bevestigingen van liefde en bewondering, die een bloem willen worden in de tuin van de persoon. De teksten gezongen door de gouden zang van Eun Ji zijn bijna een eeuwige eed tijdens een bruiloft, waardoor het perfect is om op dat moment gehoord te worden.


Dit zijn slechts enkele van de vele nummers die je waarschijnlijk tijdens je trouwdag gespeeld wilt hebben! Deze liedjes worden gekenmerkt door verschillende niveaus van liefde die kunnen passen, afhankelijk van je smaak en verhaal. Welk nummer is jouw favoriet, en welke andere nummers zou je willen horen tijdens je trouwdag?