Mv & Album Recensies

[Album en MV Review] UNIQ - 'EOEO'UNIQ - EOEO


Tracklijst:

01. EOEO
02. Luv Again
03. Luister naar mij
04. Verliefd worden
05. Geboren om te vechten

De Chinees-Koreaanse boyband UNIQ heeft hun eerste mini-album uitgebracht' EOEO .' Gemaakt door Yuehwa en getraind door YG , maakten ze vorig jaar hun debuut met een single en plek op de ' Teenage Mutant Ninja Turtles ' Film soundtrack. Een van hun leden, Seungyeon , schreef de tekst van elk nummer behalve het laatste.

Het titelnummer is een ongelijke puinhoop. Het begint nogal amateuristisch -- ik kan de bezorging hier niet uitstaan, en de stroom is uit. Het pakt weer op met een irritant falsetto-refrein, dat erop lijkt te zijn geplakt, en genoeg wordt herhaald om me volledig van dit nummer af te zetten.Het volgende nummer is ' Liefs weer, ' een hiphop/pop deuntje met een primitief getokkelde gitaar. Het begint een beetje traag, maar pakt snel op met falsetto croons en een paar zieke raps. Wat ik niet leuk vond op het eerste nummer is hier merkbaar afwezig - en het is verfrissend.

'Luister naar me
' staat op de grens tussen dubstep en pop. Dansvloerhaken kenmerken dit hybride deuntje, evenals enkele ademloze raps. Dit is het soort nummer dat meestal op mijn afspeellijst in de sportschool wordt gezet. Er zijn zachte, oorwormachtige refreinen, en probeer gewoon niet mee te zingen: 'Geef het mij nu!'Daarna volgt de debuutsingle van de groep ' Verliefd worden ,' mede geschreven door lid Sungjoo . Dit is meer rechttoe rechtaan pop, maar het heeft nog steeds een opvallende synthlijn en een zeer zingbaar refrein. Goed geworteld in k-pop conventies, het is een plezierige luisterbeurt.

Last but not least is ' Geboren om te vechten ,' het themalied voor de Koreaanse release van de ' Teenage Mutant Ninja Turtles ' film. Op het scherpe randje tussen dwaasheid en badassery, is het moeilijk te ontkennen dat ze het op dit circuit hebben vermoord. Helaas is het ook het enige nummer op de schijf dat Seungyeon had er geen hand in.Dit album zit absoluut vol met zieke hooks, meezingende refreinen en lichaamsbewegende jams. Voor een beat-junkie als ik is dit het soort album waar ik van geniet. Ondanks de misfire in het begin, greep dit album me toen het eenmaal op gang kwam en hield niet op tot het einde. Laat u niet misleiden door de ogenschijnlijk lage beoordeling - het gemiddelde van mijn MV-scores in de finale voor een totaal. Als je een fan bent van gelikte, toegankelijke hiphop, pak dit dan op, je zult niet teleurgesteld zijn.

MV BEOORDELING


Oké. Wauw. Ik heb nog nooit zoveel clichés in één video gezien. Er is de generieke scène met het laadperron met het hek en bungelende lichten. Rappen voor een stapel speakers. Rappen voor een bank met tv's. Kijken! Er is een piramide overspoeld met licht. Nu is het donker, maar de balken gloeien. Er zijn muren met gloeilampen erin. En we hebben de gloeiende bodypaint die we in zoveel hiphopvideo's hebben gezien. Ik weet dat ze het probeerden te veranderen, maar door dat te doen, benadrukten ze vrij goed alles wat er mis was met die aanpak. Het enige wat we missen is een coole auto waar ze mee kunnen dansen. Het deel met de vurige letters was best cool, dat geef ik ze.

En het hielp niet dat het lied niets voor mij deed.Dit wil niet zeggen dat de band het niet geweldig heeft gedaan terwijl ze brabbelden en gebaren en dansten door het hele ding. In feite was het optreden van de jongens perfect, en een van de dingen die ervoor zorgde dat ik bleef kijken. Het is alleen dat, als geheel, de MV een puinhoop is in mijn ogen, maar ik heb het gevoel dat ik niet degene ben die ze proberen te plezieren.