Blogs

Van BTS tot David Chang tot Mina Kimes, Koreaanse beroemdheden die in de schijnwerpers staan

Met de komst van alternatieve globalisering, waarbij de stroom van culturele inhoud van het Oosten naar het Westen gaat in plaats van andersom, schitteren Koreanen over de hele wereld op het wereldtoneel. Dit omvat muziekartiesten, chef-koks, sportfiguren, tv-persoonlijkheden, acteurs, beeldend kunstenaars, e-sporters en meer! Hier zijn enkele van de meest prominente Koreaanse beroemdheden die hun erfgoed echt hebben voorgehouden zodat de wereld ze kan zien!


BTS

De Grammy-genomineerde K-Pop-groep BTS behoeft geen introductie. Door records te breken en om de dag nieuwe te creëren, heeft BTS een grote bijdrage geleverd aan de popularisering van de Hallyu-golf, zelfs in de diepste uithoeken van de wereld. BTS behandelde gevoelige onderwerpen zoals geestelijke gezondheid en giftige mannelijkheid in een tijd waarin de reguliere K-Pop niet brutaal genoeg was om dat te doen, BTS maakte op ongelooflijk grote schaal naam voor zichzelf en de Koreaanse taal. Tegenwoordig wordt BTS beschouwd als een nationale schat, en terecht!


BLACKPINK

Bovenaan elke muziekkaart staat BLACKPINK, trots. Het succes van BLACKPINK is een overwinning voor Koreaanse muziek en de feministische idealen die de meisjes door hun muziek hooghouden. BLACKPINK vertegenwoordigt sterke en onafhankelijke vrouwen die ongetwijfeld met strijd te maken hebben, maar deze met nog meer gratie en kracht overwinnen, en verspreidt een boodschap van hoop en kracht naar degenen die dit het meest nodig hebben.

Chef-kok David Chang


Op het moment van schrijven van dit artikel is chef-kok David Chang (Koreaanse naam: Chang Seok Ho) officieel de allereerste beroemdheid die een miljoen dollar wint voor een goed doel op 'Who Wants To Be A Millionaire'. Het goede doel van zijn keuze was Southern Smoke Foundation, een crisishulporganisatie voor mensen in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

Naast deze ongelooflijke prestatie is David Chang ook de oprichter van de Momofuku-restaurantgroep, een van de grootste culinaire merken ter wereld met restaurants in New York City, Sydney, Toronto, Washington, DC, Las Vegas en Los Angeles, een bakkerij opgericht door banketbakker Christina Tosi (Milk Bar), een bar (Nikai) en een driemaandelijks tijdschrift, 'Lucky Peach'. Hij is ook de maker en producent van de immens populaire originele Netflix-serie, 'Ugly Delicious' en de producent van een ander Netflix-serie 'Breakfast, Lunch and Dinner'. Onnodig te zeggen dat hij een ster is in de culinaire wereld en echt trots op Korea.

Chief Roy Choi


Met een familiale achtergrond in de Koreaanse voedingsindustrie en een moeder wiens kimchi zo goed was dat zijn familie het lokaal verkocht, is chef Roy Choi vooral bekend als de maker van de gastronomische Koreaans-Mexicaanse taco-truck 'Kogi'. zo revolutionair dat hij nu algemeen wordt beschouwd als de grondlegger van de beweging voor gastronomische foodtrucks. Deze foodtruckbeweging was een grote inspiratiebron voor de megahit Hollywood-film 'Chef' met Jon Favreau in de hoofdrol. In 2019 werkten Favreau en Roy samen voor de originele Netflix-serie 'The Chef Show', gebaseerd op de ervaring van de film. De bijdrage van chef Roy aan het brengen van Koreaans eten en authentieke Koreaanse culinaire ervaringen naar de Verenigde Staten is onmetelijk. In juni 2013 kwamen Roy, samen met collega-koks Wolfgang Puck en de eerder genoemde David Chang, samen in Hotel Bel-Air om verschillende stijlen samen te smelten, zoals de ggaejjang stijl en traditionele Koreaanse kruiden zoals gochujang op het menu van Hotel Bel-Air, en dat is gelukt. Net als chef David Chang, maar ook helemaal op zijn eigen manier, is Roy Choi een superster.

Mina Kimes


Een leuk feitje over het feit dat David Chang een miljoen dollar won voor een goed doel, was dat hij Mina Kimes had gebeld voor hulp bij de vraag over de miljoen dollar, en ze leverde. Toen hij haar belde na de grote overwinning, juichte Mina, Korea! uiting geven aan de trots die ze hield voor haar roots.

Mina Kimes is een Koreaans-Amerikaanse onderzoeksjournalist met expertise in bedrijfs- en sportverslaggeving. Echt, er is geen enkele sportliefhebber die haar niet bij naam kent. Als senior schrijver bij ESPN en NFL-analist op NFL LIVE, is het niet overdreven om te zeggen dat Mina net zo'n begrip is als sommige NFL-spelers zelf.


Son Heung-min

Son Heung Min of 'Sonny' is de aanvoerder van het Zuid-Koreaanse nationale voetbalelftal en speelt als vleugelaanvaller/spits voor de Premier League Club Tottenham Hotspur. Tottenham heeft sinds de openingsdag van dit seizoen niet meer verloren in de competitie en door deze consistente vorm zijn ze rechtstreeks naar de top van de Premier League gegaan. Deze enorme prestatie wordt voornamelijk toegeschreven aan Son Heung Min en zijn geweldige samenwerking met medespeler Harry Kane, vergelijkbaar met de samenwerking die Lionel Messi, Thierry Henry en Samuel Eto'o ooit lieten zien in Barcelona. Samen hebben de twee dit seizoen 16 goals en 11 assists, op het moment van schrijven van dit artikel. Heung Min wordt in zijn eentje beschouwd als een van de beste vleugelspelers ter wereld en werd zelfs genomineerd voor de Ballon D'or in 2019. Son vertegenwoordigde Zuid-Korea op de FIFA World Cups van 2014 en 2018 en is de hoogste scorer van zijn land ter wereld Beker samen met Park Ji-sung en Ahn Jung-hwan met drie goals. Onnodig te zeggen dat Son Heung Min een icoon is.


Younghoe Koo

Younghoe Koo is een Zuid-Koreaanse professionele American football-placekicker voor de Atlanta Falcons van de National Football League (NFL) en staat vooral bekend om zijn uitstekende vermogen om onside kicks met succes uit te voeren en is goed op weg om zijn eerste professionele bowl te maken. Dit seizoen leidt Koo de NFL in het scoren en heeft hij meer dan 96 procent van zijn trappen omgezet, goed voor 29 van de 30 velddoelpunten. Wat meer is, is dat hij een perfecte 6-uit-6 is bij zijn pogingen vanaf 50 yards of meer. De jonge atleet is echt een kracht om rekening mee te houden.


Kyler Murray

Kyler Murray, een Koreaanse Amerikaan van de derde generatie, is een American football quarterback voor de Arizona Cardinals van de National Football League (NFL). Zelfs als rookie twijfelt niemand aan zijn vaardigheden. Hij leest verdedigingen als een uurwerk, is ongelooflijk cerebraal en voert zijn bewegingen dienovereenkomstig uit met verbazingwekkende nauwkeurigheid. Hij won de 2014 Gatorade Football Player of the Year-prijs als senior op de middelbare school, en de Associated Press College Football Player of the Year, Davey O'Brien Award en Heisman Trophy-prijzen voor zijn seizoen 2018 bij Oklahoma, naast talloze andere onderscheidingen. Het is op dit moment duidelijk dat Kyler Murray een superster in wording is.

Sandra Oh


Sandra Oh, geboren in een familie van Zuid-Koreaanse immigranten in Ontario, is een van de meest gevierde acteurs in de wereldwijde entertainmentindustrie. Ze heeft twee Golden Globe Awards en vier Screen Actors Guild Awards en twaalf Primetime Emmy Award-nominaties. Naast het belang van haar prestaties met betrekking tot haar carrière, heeft ze ook enorm bijgedragen aan de vertegenwoordiging van Aziatische vrouwen op film en televisie. Sandra was de eerste Aziatische vrouw die de Golden Globe Awards mocht hosten tijdens de 76e ceremonie in 2019; in maart 2019 werd ze de eerste Aziatisch-Canadese vrouw die host Zaterdagavond Live en was slechts de derde actrice van Aziatische afkomst die dit deed, na Lucy Liu in 2000 en Awkwafina in 2018. Ze was ook de eerste Aziatische actrice die werd genomineerd voor de Primetime Emmy Award voor Outstanding Lead Actress in een dramaserie en de eerste Aziatische actrice vrouw om twee Golden Globes te winnen. Een echt juweeltje, Sandra Oh blijft Zuid-Korea trots maken.

Awkwafina

Zoals ze professioneel bekend staat, is Nora Lum of Awkwafina een van de meest prominente internetpersoonlijkheden van deze generatie, naast een bekroonde actrice, komiek, rapper, auteur en televisiepresentator. Geboren uit een Chinees-Amerikaanse vader en een Koreaans-Amerikaanse moeder, doorstond ze verschillende persoonlijke worstelingen zonder haar dromen op te geven. Voor haar uitstekende prestaties in de komische dramafilm 'The Farewell' kreeg Awkwafina lovende kritieken en won ze de Golden Globe Award voor Beste Actrice in een Film - Komedie of Musical, en werd ze de eerste Aziatische vrouw die ooit een Golden Globe won. voor het spelen van de rol van een hoofdrolspeler in een filmcategorie. Ze werd ook genomineerd voor de BAFTA in de Rising Star-categorie in 2020 en de Critics' Choice Movie Award voor Beste Actrice. Ze won ook bewonderenswaardig de Satellite Award voor Beste Actrice. Alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg was, is ze ook de co-creator, schrijver en uitvoerend producent van de semi-autobiografische Comedy Central-show 'Awkwafina Is Nora from Queens', waar ze een fictieve versie van zichzelf speelt!

John Cho

Geboren in Seoul uit een Zuid-Koreaanse moeder en vader die oorspronkelijk uit Noord-Korea komt en opgegroeid in Los Angeles, moest Cho Yo Han, of John Cho zoals hij professioneel bekend staat, boven immense vooroordelen uitstijgen om de hoogten van succes te bereiken die hij vandaag kent. In 2018 speelde hij in de thrillerfilm 'Searching', waarmee hij de eerste Aziatisch-Amerikaanse acteur in de geschiedenis was die de headliner was van een mainstream-thrillerfilm in Hollywood, een enorme prestatie voor Aziatische vertegenwoordiging. Hij schreef ook geschiedenis voor de Aziatisch-Amerikaanse gemeenschap toen hij werd gecast als de allereerste Aziatisch-Amerikaanse romantische hoofdrolspeler in de sitcom 'Selfie' uit 2014. In extreem opwindend nieuws voor anime-fans is John Cho ook gecast als Spike Spiegel in de liveshow. -actiefilm voor 'Cowboy Bebop'!


Ken Jeong

Ken Jeong, de definitie van een allrounder, is niet alleen een fulltime entertainer, komiek, acteur, producer en schrijver, maar ook een gediplomeerd arts. Naast zijn optreden in tal van gedenkwaardige rollen in verschillende films en televisieshows, ontving hij ook de Visionary Award van East West Players, het oudste Aziatisch-Pacific-Amerikaanse theatergezelschap in de Verenigde Staten, voor zijn bijdrage aan het vergroten van 'de zichtbaarheid van de Asian Pacific American ( APA) gemeenschap door zijn vak. Ken Jeong verscheen ook als een beroemdheidspanellid in de Amerikaanse en Britse aanpassingen van de klassieke Zuid-Koreaanse reality-tv-show, 'King of Mask Singer'!


Bong Joon Ho

Toen de Koreaanse samenleving overging van een zeer autoritaire staat naar een jonge democratie, nog steeds aan het bijkomen van het trauma van een burgeroorlog, begon een groep filmintellectuelen in de jaren tachtig een opmerkelijke verandering teweeg te brengen in de lokale cinema, langzaam maar zeker de geboorte van de Koreaanse New Wave. Een van de pioniers op dit gebied was regisseur Bong Joon Ho. Op dit moment, nadat hij persoonlijk 3 Oscars heeft gewonnen en 4 in totaal voor zijn meesterwerk met sociaal commentaar, 'Parasite', blijft Bong Joon Ho een van de meest prominente figuren in de wereldcinema.

Jim Lee

Jim Lee, geboren in Seoul, Zuid-Korea, als Lee Young Cheol en genaturaliseerd tot Amerikaans staatsburger op 12-jarige leeftijd, putte inspiratie voor zijn buitengewone carrière uit zijn eigen levenservaring als immigrant. Hij bekleedt momenteel de functie van uitgever en Chief Creative Officer van DC Comics. Ironisch genoeg begon hij als artiest voor Marvel Comics en illustreerde hij ongelooflijke titels als 'Alpha Flight' en 'The Punisher War Journal', voordat hij begin jaren negentig wereldwijde populariteit verwierf met 'The Uncanny X-Men'. Zijn prestaties zijn zo uitgebreid dat hij de Harvey Award, Inkpot Award en drie Wizard Fan Awards heeft ontvangen als erkenning voor hetzelfde.

Kim Jung Gi

De Koreaanse kunstenaar Kim Jung Gi, geboren in 1975 in de stad Goyang-Si, gelegen in de provincie Kyongki-Do, Zuid-Korea, heeft het wereldrecord voor de langste tekening van een persoon in het Guinness World Records-boek. Hij staat vooral bekend om zijn bijna perfecte weergave van uiterst gecompliceerde scènes uit het geheugen, zonder enige verwijzing. De meeste van zijn invloeden komen rechtstreeks uit zijn eigen ervaring in het Zuid-Koreaanse leger als onderdeel van de Special Forces Unit. Hij heeft in totaal zes schetsboeken in druk, wat neerkomt op ongeveer 4.500 pagina's aan tekeningen in een tijdsbestek van 12 jaar. Nog indrukwekkender is het feit dat de kunstenaar een hoofdtentoonstelling van zijn werk organiseerde in de officiële werkplaats en residentie van de president van de Republiek Korea, Cheongwadae. Het is veilig om te zeggen dat hij de titel van nationale schat verdient.

nepper

Net als de andere persoonlijkheden op deze lijst, behoeft ook Faker geen introductie. Faker wordt algemeen erkend als de beste League of Legends-spelers aller tijden en is een geduchte concurrent met ongelooflijke mechanische vaardigheden en een extreem veelzijdige kampioenspool. Alleen de T1 mid-laner heeft zowel cultureel als economisch meer bijgedragen aan zijn land dan welke LoL-speler of zelfs eSports-speler ooit. Hij won de LCK 9 keer en de Mid Season Invitational tweemaal en was ook een van de slechts 2 spelers (naast Bengi) die 3 keer de League of Legends Wereldkampioenschappen won. Onlangs, eerder dit jaar, werd Faker zelfs mede-eigenaar van T1 Entertainment & Sports! Hij verscheen ook samen met zijn team in aflevering 114 van 'Run BTS', die met ongelooflijk veel liefde werd ontvangen door ARMY's.

Damwon Gaming

Winnaars van het 2020 League of Legends World Championship, Damwon Gaming, is een Zuid-Koreaanse professionele esports-organisatie. Hun team won ook hun eerste LCK-titel op 5 september 2020 en versloeg DRX met 3-0 in de LCK-zomerfinale van 2020. Na het winnen van de meest prestigieuze prijs in League of Legends gedurende 5 opeenvolgende jaren, was Korea 2 jaar afwezig om de trofee op te heffen. Damwon's selectie van Nuguri, Canyon, Showmaker, Ghost en BeryL heeft Korea verzilverd en de Summoner's Cup gewonnen op Worlds 2020. Met het groeiende succes van esports-spelers uit Zuid-Korea en een aanzienlijke uitbreiding van het veld zelf, brengt Damwon Gaming hernieuwde hoop naar jonge gamers over de hele wereld in het algemeen en Zuid-Korea in het bijzonder die ernaar streven om zoals zij te zijn en succes te vinden in datgene waar ze een passie voor hebben.