Nieuws

Verdachte Lee Eun Hae, gezocht voor de moord op haar man, onthulde het meisje te zijn dat 20 jaar geleden in 'Love House' verscheen

www.insight.co.kr

Het verleden van Lee Eun Hae , een verdachte in de ‘ Moordzaak Gapyeong Valley ,’ die ervan wordt beschuldigd haar man te hebben vermoord in samenzwering met haar minnaar om verzekeringsgeld te innen, is onthuld.

Op de 30e kondigde Detective Division 2 van het Incheon District aanklagers aan dat ze Lee Eun Hae (31 jaar) en haar vriend, Jo Hyeon Soo (30 jaar) op de lijst met gezochte personen zouden plaatsen.

Volgens het openbaar ministerie van Incheon zijn de twee gevlucht terwijl ze werden onderzocht zonder aanhouding op beschuldiging van moord, poging tot moord en poging tot overtreding van de Bijzondere Wet ter voorkoming van verzekeringsfraude.


Dienovereenkomstig vaardigde het openbaar ministerie van Incheon een arrestatiebevel uit voor de twee mensen voor de moord op Lee Eun Hae's echtgenoot, de heer Yoon (39 jaar op het moment van overlijden), die stierf in Yongso Valley in Gapyeong in juni 2019 en de twee werden op de openbare gezochte lijst geplaatst.

Kort daarna werden de naam, leeftijd en gezicht van Lee Eun Hae onthuld. Al snel werden verschillende online communities en sociale media gevuld met gemaakte foto's van een specifieke aflevering van het amusementsprogramma 'Sunday Sunday Night - Love House', dat in maart 2002 op MBC werd uitgezonden.

Dit kwam omdat netizens beweerden dat de vrouwelijke student die in het programma verscheen Lee Eun Hae was.

Op de foto die is gemaakt tijdens de uitzending van 'Love House', zit Lee Eun Hae in de 6e klas van de basisschool en verscheen ze met haar gehandicapte ouders.


Verrassend genoeg was Lee Eun Hae destijds een kinderlijke dochter die niet verlegen was om hard te werken voor haar moeder en haar vader, ook al leidde ze een moeilijk leven als ontvanger van een uitkering.

Vooral Lee Eun Hae kreeg lof van de kijkers toen ze haar keurig gerenoveerde huis zag en zwoer: Later, als ik groot ben, zal ik anderen in nood net zoveel helpen als ik heb ontvangen.

Netizens die de video tegenkwamen, waren geschokt om Lee Eun Hae te zien, die opgroeide in een heel andere jeugd dan haar jeugd.

Ondertussen is de aanklager van mening dat Lee Eun Hae en haar handlanger Jo Hyeon Soo het slachtoffer Yoon, die helemaal niet kon zwemmen, in het diepe water lieten duiken, hem vervolgens niet redden en hem voor dood achterlieten.

Als resultaat van het onderzoek werd zelfs gemeld dat de twee beweerden vijf maanden na zijn dood door de verzekeringsmaatschappij te zijn afgewezen voor 800 miljoen KRW (~661.844 USD) aan levensverzekeringen op naam van Yoon.