Blogs

Het verhaal achter IU's 'Through the Night'


Veel mensen werden verliefd opIUvoor de tweede keer dat Team Mayfly uit Koninkrijk: legendarische oorlog uitgevoerd Liefdesgedicht en verbaasde fans en deskundige juryleden met hun geweldige prestaties. IU deelde zelf hun video op haar Instagram-verhaal en was erg ontroerd dat ze ervoor kozen om haar nummer te coveren.

Wat opvalt aan IU als solo zangeres is haar esthetiek die veranderingen doormaakt maar ook dezelfde, gevoelige Lee Jieun blijft. Met nummers als 23, Palette en Eight staat IU bekend om het hebben van veel nummers die verband houden met haar leeftijd.

Leeftijd verandert van jaar tot jaar, en ik word anders als mijn leeftijd verandert, zei IU. Ik was anders toen ik 18 was, en ik was anders toen ik 23 was, en ik ben zelfs anders dan vorig jaar. Omdat ze van plan is een zangeres met een lange carrière te promoten en te blijven, hoopt ze liedjes achter te laten die vastleggen hoe ze zich in elke fase van het leven voelde, een beetje als een grappig dagboek. Ze wil ook dat iedereen terugkomt met een sterk en gedenkwaardig beeld dat vertegenwoordigt wie ze was op het moment dat ze dat nummer maakte.

Als fans naar 'Palette' luisteren, zullen ze zich de 25-jarige Jieun met kort haar herinneren! zei IU. Ik denk dat het goed zou zijn als we elkaar uit elke periode konden herinneren door middel van liedjes.

Yoo Jaesuk voegde eraan toe dat hoewel IU zoveel meesterwerknummers heeft, één die eruit springt, Through the Night is, dat in 2017 werd uitgebracht. Vooral omdat het direct kan worden vertaald als Night Letter from Korean, pronkt Through the Night met IU's vaardigheid als een geniale tekstschrijver.

IU schreef Through the Night toen ze 's nachts niet in slaap kon vallen terwijl ze dacht aan de persoon van wie ze hield. Wat zou de meest oprechte bekentenis zijn die ik kan doen aan een persoon van wie ik hou? vroeg IE zich af. Als iemand die aan slapeloosheid lijdt, dacht ze dat de zuiverste bekentenis die zou laten zien hoeveel je van iemand hield, was gewoon zeggen: welterusten of slaap lekker.

Omdat ze al heel lang moeite heeft met slapen, voelde ze zich erg eenzaam als ze iemand sms'te of met iemand omging als ze het eerst in slaap viel. Het maakte haar van streek als mensen in slaap vielen omdat ze nu tijd alleen moest doorbrengen. Toen ze haar ophingen, raakte ze gefrustreerd.

Ik werd heel kleinzielig over het feit dat andere mensen in een diepe slaap konden vallen, en ik werd gierig door tegen andere mensen te zeggen: 'Goedenacht, gaf IU toe. Maar als ik echt van iemand hou, wat er ook met me gebeurt, ik zou blij zijn als je goed sliep, zei IU.

Bekijk Kyuhyun's cover van Through the Night op Famous Singer die IU-goedgekeurd was!