Nieuws

Het verhaal van de echte studentenbetoger Chun Young Cho, die Jisoo's personage 'Young Cho' inspireerde in 'Snow Drop', trekt de aandacht te midden van dramaboycot

In het licht van de netizens boycot tegen de komende JTBC dramaserie ' Sneeuwdruppel ', het verhaal van de echte figuur Chun Young Cho krijgt aandacht.

In 'Sneeuwdruppel',BLACKPINK'sJisoospeelt de rol van een jonge universiteitsstudent genaamd Jonge Cho .

Naar verluidt gaat het drama over de romance tussen Jisoo's personage Young Cho en een mannelijke universiteitsstudent, Soo Ho (gespeeld door Jung Hae In ), die op de vlucht is na een mislukte poging om een ​​bom te plaatsen in de buurt van regeringskwartieren. De jonge Cho en Soo Ho worden verliefd, maar later in het verhaal blijkt Soo Ho een getrainde spion te zijn, vermomd als studentendemonstrant, wiens missie het is om samen te zweren tegen de regering. Volgens sommige interpretaties van de synopsis voor 'Snow Drop', bevat het verhaal ook een liefdesdriehoek tussen Young Cho, Soo Ho, en een jonge officier van de National Intelligence, genaamd Lee Kang Moo (gespeeld door Jang Seung Jo | ).

Voor veel internetters is het feit dat Jisoo's personage Young Cho is gebaseerd op een echte studentendemonstrant van de historische democratiebeweging in Zuid-Korea uit 1987 zeer controversieel.

De naam 'Young Cho' is in feite 'vertegenwoordiger van vrouwelijke studentendemonstranten die hebben bijgedragen aan de democratische beweging van 1987' , aldus een uitgever die meewerkte aan de bekroonde roman ' Young Cho Unnie ' geschreven door Seo Myung Sook . De roman is opgedragen aan het leven van Chun Young Cho, een vrouw die in de jaren tachtig actief was als studentendemonstrant tijdens haar studie aan de Goryeo University.

Chun Young Cho was niet alleen een bekende studentendemonstrant die ondervraging en marteling overleefde bij het beruchte Namyeong-dong National Police Agency, waarvan bekend was dat het de 'meest perfect verborgen martelkamer' van de tijd, maar haar man, Jung Moon Hwa , werd ook vastgelegd en ingelijst als een 'spion en samenzweerder van de regering' tijdens de democratische beweging. Na zijn gevangenschap stierf Jung Moon Hwa op jonge leeftijd aan ondervoeding.

Bovendien leeft mevrouw Chun Young Cho nog steeds. Na de dood van haar man verhuisde Chun Young Cho met haar zoon naar Canada, waar ze betrokken raakte bij een ernstig ongeluk en haar gezichtsvermogen en 70% van haar hersencapaciteit verloor. Ze verblijft momenteel in Yangpyeong terwijl ze een levenslange behandeling krijgt.

Een uitgever die samenwerkte met auteur Seo Myung Sook aan de roman 'Young Cho Unnie' merkte op in het licht van de aanhoudende controverse rond 'Snow Drop':


'Het feit dat een 'zwarte komedie'-drama gaat over het verhaal van een spion die zich verstopte tussen de demonstranten van de democratische beweging, kan alleen worden gezien als een daad van haatmisdrijven, waarmee de spot wordt gedreven met degenen die hun leven hebben gewijd aan de zaak van de democratie in Korea.'

Momenteel zijn online boycots aan de gang tegen de productie en uitzending van JTBC's 'Snow Drop'.