Blogs

Vijfendertig moet Sageuk-drama's zien

Met variërende K-Drama-plots is er zeker elk genre dat uitzonderlijk opvalt, naast andere. Voor geschiedenisnerds en genieters is er een heel specifiek K-Drama-genre voor jou, vooral bekend als sageuk . Sageuks worden gedefinieerd als historische K-Drama's met elementen uit de Koreaanse folklore en mythologie, beroemde of beruchte prinsen, koningen, nationale helden en beroemde vrouwen uit de geschiedenis.

Oorspronkelijk hadden deze drama's de neiging om de verhalen in de geschiedenis of mythologieën opnieuw te vertellen, maar na een paar jaar, sageuks volgde de hedendaagse trends en zag de geboorte van zijn modernisering en versmelting met vele andere genres. Hier zijn enkele must-sees sageuk dramaserie voor enthousiaste K-Drama-kijkers!

1. Hwang-bloed

Korte inhoud: Hwang Jini is een 2006 sageuk serie gebaseerd op het tumultueuze leven van Hwang Jini, die leefde in het 16e-eeuwse Joseon en de beroemdste werd gisaeng in de Koreaanse geschiedenis.

Vorm: Ha Ji Won,Kim Young Ae,Wang Bit Na,Kim Jae Won,Ryu Tae Joon,Jang Geun Suk

2. Dae Jang Geum: juweel in het paleis

Korte inhoud: Dae Jang Geum is een hit uit 2003 sageuk gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Jang Geum, de eerste vrouwelijke koninklijke arts van de Joseon-dynastie. De verweesde en jonge leerling-kok Jang Geum streefde ernaar om de geheimen van de Koreaanse keuken en geneeskunde te leren om de koning van zijn verschillende kwalen te genezen.

Vorm: Lee Young Ae,Ji Jin Hee,Hong Ri Na,Naar mijn bescheiden mening,Yang Mi Kyung |,Kyeon Mi-ri

3. Jumong: Prince of Legend

Korte inhoud: Jumong vertelt het legendarische verhaal van de stichter van het koninkrijk Goguryeo, genaamd Jumong. Er zijn echter maar een paar details over het echte verhaal van Jumong, daarom zijn de meeste delen van de serie gefictionaliseerd en zijn ze vervangen door scènes die meer op de realiteit zijn gebaseerd.

Vorm: Song The Gook,Won Ki Joon,Han Hyejin,Kim Seung Soo,Song Ji Hyo

4. Lee San, Wind van het Paleis
Korte inhoud: De serie dramatiseert het leven van de Koreaanse koning Jeongjo, de 22e heerser van de Joseon-dynastie. Jeongjo wordt in de Koreaanse geschiedenis herinnerd vanwege zijn sympathie voor het lot van de gewone burger en hoe hij verliefd werd op zijn jeugdvriend. De weergave van het hofleven tijdens de Joseon-dynastie hiervoor sageuk lijkt te zijn gebaseerd op hedendaagse bronnen.

Vorm: Lee Seo-jin,Han Ji Min

5. De grote koningin Seondeok

Korte inhoud: De serie begint aan het einde van het bewind van koning Jinheung en gaat door tot het einde van het bewind van koningin Seondeok. Koningin Seondeok, voorheen prinses Deokman, stond bekend als de eerste vrouwelijke heerser in de Koreaanse geschiedenis.

Vorm: Lee Yo Won,Ga Hyun Jungo,Park Ye Jin,Uhm Tae Woongo,Kim Nam Gil

6. Dong Yi: het juweel in de kroon

Korte inhoud: De serie speelt zich af tijdens het bewind van koning Sukjong in de Joseon-dynastie en is gebaseerd op de echte historische figuur Choe Suk Bin. De serie vertelt het verhaal van hoe Dong Yi opgroeit van de nederige positie van een bediende tot een hofdame-inspecteur door haar slimme onderzoeksvaardigheden en meedogenloze drang naar gerechtigheid.

Vorm: Han Hyo Joo,Ji Jin Hee,Lee So Yeon,Bae Soo Bin

7. Iljimae

Korte inhoud: De serie was losjes gebaseerd op de strip Iljimae, gepubliceerd tussen 1975 en 1977, geschreven door Ko Woo-young op basis van Chinese folklore uit de Ming-dynastie over een gemaskerd Robin Hood-achtig personage tijdens het Joseon-tijdperk. Het vertelt het verhaal van Lee Gyeom, a luie gangster overdag en een mysterieuze dief die de burgers in het donker beschermt.

Vorm: Lee Joon Gi,Han Hyo Joo,Lee Young Ah,Park Si Hoo

8. Sungkyunkwan-schandaal

Korte inhoud: Dit werd vastgesteld in een tijdperk waarin de samenleving vrouwen niet toestond om te studeren of te werken. Kim Yoon Hee moet echter de eindjes aan elkaar knopen en vermomd zich als haar broer. Ze gaat uiteindelijk naar de prestigieuze Sungkyunkwan University en ontmoet andere briljante studenten die haar leven zullen veranderen.

Vorm: Park Min Young,Park Yoo Chun,Yoo Ah In,Song Joong Ki

9. Jeon Woo Chi

Korte inhoud: Jeon Woo Chi, gebaseerd op de setting van de fictieve utopische natie Yuldo, is een taoïstische tovenaar die zijn krachten verwierf door een gumiho-voskraal in te slikken. Door een onverwachte situatie reist hij naar Joseon en wordt hij een onwillige held voor de massa.

Vorm: Cha Tae Hyun,Uee,Lee Hee Joon,Baek Jin Hee,Kim Kap Soo

10. Maan omarmt de zon

Korte inhoud: Het historisch-fantasiedrama is een bewerking van de gelijknamige roman die een liefdesverhaal vertelt tussen Lee Hwon, een fictieve koning van de Joseon-dynastie, en Shaman Wol, een vrouwelijke sjamaan en voorheen Lady Heo Yeon Woo, de voorbestemde koningin van Joseon. Het omvat de achtergrondverhalen, de conflicten en de samenzwering van wedijverende politieke machten.

Vorm: Kim Soo Hyun,Han Ga In,Jung Il Woo, Kim Min Seo

11. Arang en de magistraat

Korte inhoud: De serie draait om het verhaal gebaseerd op de folklore van Arang, een vrouw die verloor al haar herinneringen toen ze een geest werd en kan niet in vrede rusten totdat ze erachter komt hoe ze stierf. Ze vindt uiteindelijk een weg via de edelman Kim Eun Oh, die geesten kan zien, horen en aanraken.

Vorm:Lee Joon Gi,Shin Min Aho,Yeon Woo Jin

12. Gu Familieboek

Korte inhoud: Gu familie boek is een historisch actiedrama met vechtsporten over Choi Kang Chi, een half mens, half gumiho die op zoek is naar een eeuwenoud boek dat, volgens de gumiho-legende, het geheim bevat om mens te worden.

Vorm: Lee Seung Gi,Bae Suzy,Gezongen Joon,Lee Yu Bi,Yoo Yeon Seok

13. Diepgewortelde boom

Korte inhoud: De serie, die de titel van de serie ontleent aan het gedicht Yongbieocheonga, waarin staat dat bomen met diepe wortels niet zwaaien, vertelt het verhaal van een koninklijke garde die onderzoek deed naar een zaak met betrekking tot de seriemoorden op Jiphyeonjeon-geleerden in het Gyeongbok-paleis terwijl koning Sejong komt om te creëren de Koreaanse schrijftaal, Hangul.

Vorm: Han Suk Kyu,Jang Hyuk,Shin Se Kyung

14. Schilder van de wind

Korte inhoud: De serie is gebaseerd op de bestverkochte historische fictieroman die artistieke vrijheid kreeg met het uitgangspunt dat de Joseon-schilder Shin Yun Bok misschien echt een vrouw was geweest. Het draait om Yun Bok, een getalenteerde jonge schilder die zichzelf vermomt als een jongen om de moordenaar van haar vader te zoeken en ontmoet Kim Hong Do, een meesterschilder die haar zal begeleiden.

Vorm: Maan Geun Young,Park Shin Yang |,Ryu Seung Ryong,Bae Soo Bin,Moon Chae Won

15. Meer dan een meid

Korte inhoud: De serie richt zich op Guk In Yeob, de enige dochter van een edelman en van de staatsraad, die van de ene op de andere dag slaaf wordt omdat haar vader als verrader wordt gebrandmerkt. Ze raakt bevriend met haar medeslaven en ontwikkelt gevoelens voor een hoofdbediende en een undercover krijger.

Vorm: Jeong Yu Mi,Oh Ji Ho,Kim Dong Wook,Lee Si A,Jeon So Min,Lee Yi Kyung

16. Keizerin Ki

Korte inhoud: De serie draait om Ki Seungnyang, een in Goryeo geboren vrouw die ondanks de beperkingen van het klassensysteem van die tijd aan de macht komt en later trouwt met Toghon Temür om een ​​keizerin van de Yuan-dynastie te worden, in plaats van haar eerste liefde, Wang Yu. Dit was een fictieve kijk op keizerin Ki als een dappere krijger in plaats van de echte keizerin Ki, die verantwoordelijk was voor de aanval op haar geboorteland.

Vorm: Ha Ji Won,Joo Jin Mo,Ji Chang Wook,Baek Jin Hee

17. Liefde in het maanlicht

Korte inhoud: Gebaseerd op de roman, Moonlight Drawn by Clouds, richt zich op het verhaal van de groei van kroonprins Lee Yeong van een jongen tot een gerespecteerde monarch en zijn onwaarschijnlijke relatie met eunuch Hong Ra On, een vrouw die zichzelf vermomt om de kost te verdienen.

Vorm: Park Bo Gum,Kim Yoo Jungo,Jung Jin Young,Chae Soo Bin,Kwak Dong Yeon

18. Hwarang: The Poet Warrior Youth

Korte inhoud: De serie is gebaseerd op de historische elite krijgersgroep van Silla genaamd Hwarang, waarnaar wordt verwezen als de Flower Knights. In de serie voegt Kim Jid Wi zich bij de Hwarang om zichzelf te vermommen en te voorkomen dat hij wordt verdacht als de koning van Silla vanwege vele moordpogingen. Er wordt echter onthuld dat een andere Hwarang, Kim Sun Woo, ook de rechten op de troon heeft.

Vorm: Park Seo Joon,naar Ara,Park Hyung Siko,Choi Min Ho,Doe Ji Han,Kim Tae Hyung,Jo Yoon Woo,Sung Dong Il

19. Koningin voor zeven dagen

Korte inhoud: Naar verluidt vijf jaar later van Love in the Moonlight, is dit een historisch drama dat de aandacht vestigt op koningin Dan Gyeong, die tijdens de Joseon-dynastie na slechts zeven dagen van haar positie werd onttroond.

Vorm: Park Min Young,Yeon Woo Jin,Lee Dong Gun

20. Jang Yeong Sil

Korte inhoud: Dit is een historische serie gebaseerd op het verhaal van Jang Yeong Sil, geboren als slaaf maar werd wetenschapper en astronoom tijdens het Joseon-tijdperk. Hij had veel bijdragen aan wetenschap en technologie tijdens het Joseon-tijdperk, zoals de waterklok, de zonnewijzer, de astronomische instrumenten, de regenmeter en ook veel onderzoek naar wapens.

Vorm: Song The Gook,Kim Yeong Cheol,Kim Sang Kyung,Park Sun Young

21. Het verhaal van Nokdu

Korte inhoud: Jeon Nok Du speelt zich af in de Joseon-dynastie en wordt gedwongen zich te kleden als een vrouw in de gedaante van de weduwe Lady Kim Nok Soon om de waarheid over zijn geboorte te leren kennen en ontmoet Dong Dong Joo, een gisaeng-stagiair die wraak wil nemen.

Vorm: Jang Dong Yoon,Kim So Hyun,Kang Tae Oh,Jung Joon Ho

22. Rivier waar de maan opkomt

Korte inhoud: De serie is ontleend aan een klassiek Goguryeo-volksverhaal en vertelt het liefdesverhaal tussen prinses Pyeonggang, die als prinses werd geboren maar een huurmoordenaar opvoedde die haar land en rechtmatige troon wil terugwinnen, en On Dal, die een vredelievende, pure man is. die tegen zijn principes ingaat om prinses Pyeonggang te beschermen.

Vorm: Kim So Hyun,Na In Woo,Lee Ji Hoon,Choi Yu Hwa

23. De keizer: eigenaar van het masker

Korte inhoud: Kroonprins Yi Sun speelt zich af tijdens de Joseon-dynastie en is gemaskerd om hem te beschermen tegen de Pyunsoo Group. Onderweg, terwijl hij getuige was van het lijden van de mensen, besluit de kroonprins zich te wijden aan de strijd tegen de Pyunsoo-groep en zijn troon terug te eisen.

Vorm: Yoo Seungho,Kim So Hyun,Kim Myung Soo,Yoon So Hee,Heo Joon Ho,Park Chul Min

24. Beginnend historicus Goo Hae Ryung

Korte inhoud: Het verhaal draait om de tijd van de Joseon-dynastie, waar Goo Hae Ryung werkt als historicus en er wordt op haar neergekeken vanwege haar geslacht en ontmoet Yi Rim, een romanschrijver die in werkelijkheid de troonopvolger is.

Vorm: Shin Se Kyung,Cha Eun Woo

25. De rode mouw

Korte inhoud: De serie is gebaseerd op een roman met dezelfde naam. Het vertelt het verslag van een koninklijke hofrelatie tussen Yi San, de toekomstige koning van Joseon, die gelooft dat het zijn plicht is om zijn land eerst boven liefde te hebben, en hofdame Seong Deok Im die het leven wil beschermen dat ze heeft gekozen.

Vorm:Lee Jun Ho ,Lee Se Young,Kang Hoon

26. Zes vliegende draken

Korte inhoud: Het verhaal vertelt over de oprichting van de Joseon-dynastie in Korea en de ambities, het succes en de conflicten van verschillende echte en fictieve mensen, met een focus op de jonge prins Yi Bang-won, de toekomstige koning Taejong.

Vorm: Yoo Ah In,Kim Myung Min,Shin Se Kyung,Byun Yo Han,Yoon Kyun Sango,Chun Ho Jin

27. Maanliefhebbers: Scarlet Heart Ryeo

Korte inhoud: De serie draait om Go Ha Jin, die wordt teruggebracht naar de Goryeo-dynastie en wakker wordt als Hae Soo, onder de vele prinsen van de regerende familie Wang, tijdens het bewind van koning Taejo. Ze raakt onvermijdelijk verwikkeld in paleispolitiek en rivaliteit tussen de strijd van de prinsen om de troon.

Vorm: Lee Joon Gi,IU,Kang Ha Neuli,Kim San Ho,Hong Jong Hyun,Yoon Zon Woo,Byun Baekhyun,Nam Joo Hyuk,Ji Soo,Kang Han Na,Jin Ki Jooo,Seohyun,Sung Dong Il

28. Liefhebbers van de rode lucht

Korte inhoud: Dit speelde zich af tijdens het tijdperk van de Dan-dynastie, toen geesten, demonen en goden betrokken zijn bij het menselijk leven, wat de noodlottige relatie vertelt van Hong Cheon Gi, de enige geniale vrouwelijke schilder, en Ha Ram, een blinde astroloog

Vorm: Kim Yoo Jungo,Ahn Hyo Seop,Gong Myung,Kwak Si Yang |

29. 100 dagen mijn prins

Korte inhoud: Wanneer hij zijn geheugen verliest, ontmoet Lee Yul, de kroonprins, het leven van een gewone burger als Na Won Deuk, en ervaart hij onvergetelijke liefde als de echtgenoot van Joseon's oudste vrijgezellin, Yeon Hong Shim. Beiden waren getrouwd met de omstandigheid dat geen van beiden zich bewust was van elkaars ware identiteit, en leefde als gewone mensen naast dorpelingen.

Vorm: Doh Kyung Soo,Nam Ji Hyun,Jo Sung Ha,Jo Han Chuli,Kim Seon Ho,Han So Hee,Kim Jae Young

30. Meneer Sunshine

Korte inhoud: Mr. Sunshine speelt zich af vóór de Japanse annexatie en draait om Eugene Choi, die in Joseon als slaaf werd geboren en er uiteindelijk in slaagde te ontsnappen naar de Verenigde Staten en zich bij het Korps Mariniers aansloot. Later keert Eugene terug naar Joseon om een ​​missie uit te voeren en wordt verliefd op Go Ae-shin, een edelvrouw die in het geheim deel uitmaakt van het Rechtvaardige leger.

Vorm: Lee Byung Hun,Kim Tae Ri,Yoo Yeon Seok,Kim Min Young,Byun Yo Han

31. De gekroonde clown

Korte inhoud: De serie is een remake van de film Masquerade uit 2012, die draait om het verhaal van Joseon King Yi Heon en Ha Seon, zijn dubbelganger en een clown die hij op de troon zet om te ontsnappen aan de intense machtsstrijd die het koninklijk hof teistert.

Vorm: Yeo Jin Goo ,Kim Sang Kyung,Lee Se Young

32. Mijnheer de koningin

Korte inhoud: Een chef-kok die in de huidige tijd voor het Blauwe Huis werkt, Jang Bong Hwan, bevindt zich in het lichaam van koningin Cheorin, ook bekend als Kim So Yong, na een bijna-doodincident. Terwijl hij probeert weg te rennen en terug te keren naar het heden, ontdekt hij meer over koning Cheoljong en raakt hij verstrikt in politieke kwesties en problemen. Dit is een fictieve kijk op het verhaal van de 25e koning van de Joseon-dynastie, koning Cheoljong.

Vorm: Shin Hye Sun,Kim Jung Hyun,Bae Jong Ok,Kim Tae Woo,Seol In Ah,Na In Woo

33. Bossam: steel het lot

Korte inhoud: Dit draait om het verhaal van Ba ​​Woo, die de Bossam . volgde gewoonte in de Joseon-periode, waarin een vrijgezel 's nachts een weduwe in een deken wikkelde en haar tot zijn vrouw maakte, waar hij per ongeluk Yi Su Kyeong, de weduwe van de koning, ontvoerde.

Vorm: Jung Il Woo,Kwon Yu Ri,Shin Hyun Soo,Kim Tae Woo

34. Arthdal ​​Kronieken

Korte inhoud: De show wordt beschouwd als het eerste oude Koreaanse fantasiedrama, dat zich afspeelt tijdens de bronstijd, en is losjes gebaseerd op het verhaal van Dangun, de stichter van het eerste Koreaanse koninkrijk Gojoseon. Het verhaal draait om de inwoners van de oude stad Arthdal, waarin Eun Seom ontberingen doormaakt om zijn stam weer tot leven te brengen en leert over zijn ware oorsprong in het proces.

Vorm: Jang Dong Gun,Song Joong Ki,Kim Ji Won,Kim Ok Vin

35. Koninkrijk

Korte inhoud: De serie speelt zich af tijdens de Joseon-dynastie, drie jaar na de Imjin-oorlog, en volgt het verhaal van kroonprins Lee Chang en zijn ondergeschikten, die struikelen over een onnatuurlijke plaag die de doden doet herrijzen te midden van zijn onderzoek naar een brouwende politieke samenzwering en geruchten over de Koning van Joseon's dood. Het leidt uiteindelijk tot Lee Chang's voortdurende strijd om zijn volk te redden van de verspreiding van de pest en zijn dynastie.

Vorm: Ju Ji Hoon,Ryu Seung Ryong,Bae Doo Na,Kim Sang Ho,Kim Sung Kyu,Kim Hye juni

Hier zijn vijfendertig van de vele sageuk K-Drama's die je zeker moet bekijken! Welke van de drama's is je favoriet en welke zou je aan je volglijst toevoegen?