Nieuws

Voormalig PRISTIN-lid Kyulkyung onthult haar kant in een lopend juridisch geschil met Pledis Entertainment

Op 25 maart, Pledis Entertainment kondigde in een officiële verklaring aan de pers aan dat voormalige IOI en PRISTIN lidKyulkyungheeftverbreek alle contact met het label, nadat ze in september 2019 had verzocht haar exclusieve contract te annuleren.

Volgens Pledis Entertainment promoot Kyulkyung momenteel individueel in China, waarbij ze elk contact met niet alleen Pledis Entertainment, maar ook haar Chinese bureau vermijdt. Het label voerde verder aan dat Kyulkyung haar exclusieve contract schendt door haar Chinese promoties individueel voort te zetten zonder toestemming van haar bureau.

Kyulkyung ging ook naar haar official Weibo op 25 maart om haar kant van het argument in een korte verklaring vrij te geven. Zij schreef:

'Tijdens het werken met het bureau kwam ik tal van ernstige problemen tegen en begon ik diep na te denken over mijn carrière en mijn toekomstige groei. Op 10 september 2019 heb ik via mijn wettelijke vertegenwoordiger een formeel verzoek gestuurd met het verzoek om mijn exclusieve contract met Pledis Entertainment en mijn Chinese bureau te vernietigen.

Ik hoopte deze kwestie op te lossen met een wederzijdse regeling via het rechtssysteem, en wilde geen zorgen veroorzaken bij het publiek vanwege persoonlijke zaken. Het probleem is echter al aan het licht gekomen en nu ga ik dit onder ogen zien.

Ik wil niet langer ruzie maken over wie gelijk heeft en wie niet. Ik wil een kunstenaar worden die kan groeien terwijl ik mijn best doe in mijn vakgebied en het publiek begroet met goede projecten.

En ik wil degenen die van mij houden en op mij vertrouwen niet teleurstellen.

Ik wil Pledis Entertainment bedanken voor de goede zorgen tot nu toe, en ik hoop dat onze toekomst betere dagen zal zien.'