Blogs

Wanneer fictie werkelijkheid wordt: Agust D's transformatie in een koning


Ik ben een koning, ik ben een baas.

Dit is een van de meest iconische lijnen in Augustus D ’ s songtekst, die afkomstig is van een van zijn grootste hits, Daechwita en dit is waarom fictie niet zo ver van de realiteit verwijderd is.

Augustus D is de naam Min Yoongi ( Suiker van BTS ) neemt voor zijn solowerken buiten de groep.

In een gesprek met Grazia Korea in 2016 vertelde Suga dat hij zijn naam vaak spelde als DT Suga in zijn teksten, en Agust D is gewoon DT Suga achterstevoren gespeld. DT is een afkorting voor Daegu Town, de geboorteplaats van Suga.

In hetzelfde jaar, 2016, bracht Agust D zijn eerste gelijknamige mixtape uit onder het label van Big Hit Entertainment, in digitaal en gratis formaat. Dit werd opgenomen in de periode tussen 2011 en 2016. De Zuid-Koreaanse producer zei dat hij tussen 2014 en 2016 meer dan zestig nummers had gemaakt, een aantal van tachtig tussen de samenwerkingen en nummers die uiteindelijk werden uitgebracht. Zelf bekende hij dat het moeilijk was om dat soort beats en teksten voor BTS te maken en dat hij zich als Agust D vrijuit kon uiten.

En het was hier dat de koning zijn weg naar de troon van de muziekindustrie begon te effenen, zoals... Tamar Herman had dit te zeggen voor Aanplakbord :

Agust D brengt Suga's (Min Yoongi) carrièrekeuze en ontberingen op de voorgrond met een ouderwetse rapstijl. Met de gepassioneerde tien nummers van Agust D voegde Suga een nieuw element toe aan zijn carrière, waarbij hij de kunst van zijn mixtape scheidde van wat hij met BTS heeft uitgebracht als een van de meest prominente songwriters en componisten van de groep.

Herman verklaarde dat het eerste deel van het album, bestaande uit het dynamische trio Intro, Agust D en Give It To Me, pure hoogdravendheid was en dat later de mixtape overging in de rauwe realiteit van de depressie, OCS, een sociale fobie die beïnvloedde Suga sinds hij zijn geboorteland Daegu verliet en de angst die hij had gevoeld toen hij de k-pop-industrie betrad. In het laatste deel, met de nummers Interlude: Dream, Reality en So Far Away, drukte Suga de tegenstrijdigheid uit van wensen dat de werkelijkheid niets anders was dan een droom, terwijl ze luisteraars aanspoorde om te blijven dromen. Herman maakte ook een belangrijk punt van het feit dat de mixtape volledig door Suga was geproduceerd, een ongewone gebeurtenis in de K-popwereld.

Jeff Benjamin voor Fuse zei dat het alter ego Agust D diende om het talent van de ster voor populaire producties, hardcore rap te demonstreren en van zijn kwetsbaarheden zijn kracht te maken. Op Agust D verklaarde hij dat Suga een manier had gevonden om de sample van James Brown's It's a Man's Man's Man's Man's World subtiel te herinterpreteren op een manier die de aandacht zou trekken van de meest diehard hiphopfans. De rapbeat was agressiever dan ooit en sprak over de beperkingen van het zijn van een k-popster. De rest van de nummers gingen over onderwerpen als identiteit of geestelijke gezondheid, maar gingen verder dan wat BTS zich kan veroorloven.

De media-outlet nam de mixtape op in zijn Top 20 mixtapes van 2016 lijst waarin stond dat Min Yoongi afstand had genomen van de veilige onderwerpen die in k-pop werden behandeld door een nieuwe persoonlijkheid aan te nemen als Agust D en dat de muziek zelf ambitieus was.

Muziekdienst Getijde vermeld Suga als De vijf artiesten om deze week in de gaten te houden in de maand september. Bewerend dat de rapper werd beïnvloed door artiesten als Lupe Fiasco, Desiigner en YG, zeiden de auteurs van het album, Met een uitgesproken openhartige en ongecensureerde benadering van de jeugdcultuur, demonstreren viriele nummers als Give It To Me het soort emotionele eerlijkheid dat voorheen niet beschikbaar was voor de k-popster. Anders gezegd: je hoeft de taal niet te kennen om het vuur van deze rijzende artiest te voelen.


Twee muziekvideo's werden uitgebracht van de mixtape, Agust D en Give It To Me; Agust D maakte deel uit van de top 10 van meest bekeken K-popvideo's van augustus in de Verenigde Staten op nummer 2, en in de top 10 van meest bekeken video's wereldwijd Agust D & Give it to me op respectievelijk nummer 3 en #8.

In mei 2020 is de rap draak keert terug met een nieuw en krachtig muzikaal voorstel, klaar om de troon te bezetten, metaforisch en letterlijk, terwijl hij zijn tweede mixtape getiteld D-2 presenteert, waaruit de beroemde videoclip voor de single Daechwita werd geboren.

Daechwita is een traditioneel Koreaans muzikaal genre geboren aan het einde van de Joseon-dynastie, dat vroeger werd uitgevoerd in koninklijke processies, het werd gekenmerkt door het opnemen van blaasinstrumenten en percussie. Tegenwoordig wordt het nog steeds gebruikt bij speciale gelegenheden en voor militaire doeleinden.

In de Dachwita-muziekvideo is een dubbelster te zien met Agust D, die een nederige jongen speelt die het Koreaanse volk vertegenwoordigt en ook de rol van de koning speelt. Yoongi neemt het op in een nooit eindigende strijd, zijn revolutionaire en nederige kant tegen het krachtige, wrede en gevaarlijke deel van zijn persoonlijkheid.

Daechwita is een belangrijke weergave van Suga's constante strijd tegen zichzelf en hoe zijn verlangen om zijn dromen te verwezenlijken hem de kracht heeft gegeven om alles te doen om de top te bereiken, maar de leegte die hij voelt nu hij alles heeft wat hij wenste en meer blijft achtervolgen hem, zoals uitgedrukt in andere hits zoals BTS's ' Intermezzo: Schaduw.'

D-2 geeft Min Yoongi de kroon, de troon en de totale overheersing van de industrie, en brak indrukwekkende records binnen een korte tijd na de release, wat bewijst dat de koning niet alleen in een muziekvideo was omdat de koning geen fictie meer had, en we waren getuige van zijn heerschappij in al zijn pracht.

Daechwita werd de snelste muziekvideo van een soloartiest die 2 miljoen likes op YouTube bereikte, een prestatie met een grote impact aangezien hij maar twee uur nodig had om die hit te bereiken.

Het is ook belangrijk om te vermelden dat D-2 de nummer één bereikte op de iTunes-hitlijst in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

De tweede mixtape van de ongeëvenaarde producer behaalde belangrijke posities in de 2020-hitlijsten. Debuteerde op nummer 11 op de Billboard 200-hitlijst, wat de mijlpaal markeerde van Min Yoongi die de Koreaanse soloartiest werd met het hoogste Billboard 200-debuut in de geschiedenis.

In combinatie hiermee behaalde D-2 de tweede plaats in de beste albumverkoopgrafiek van Billboard en dit is waar ik terugkeer naar een van de eerste regels van dit artikel, de belangrijke vermelding dat de mixtapes van Agust D gratis zijn, in digitaal formaat en zonder voorafgaande promotie; het maken van deze prestaties historische prestaties die alleen een muzikaal genie zou kunnen bereiken.

In september 2020, er werd gemeld dat Daechwita bereikt #1 op de iTunes-hitlijst in 100 verschillende landen , maar dit succes werd herhaald door de hele D-2 mixtape. Het was toen dat Agust D de eerste mannelijke k-solo-artiest werd die zijn titelnummer en het hele album bovenaan de iTunes-hitlijst plaatste in ongeveer 100 landen.

De welverdiende treffers bleven komen voor de man met de Midas handen; hij brak onlangs het record van de eerste Koreaanse soloartiest die de 1 miljard streams bereikte onder zijn drie profielen op Spotify (Agust D, Suga en als BTS-lid).

momenteel de Daechwita muziekvideo heeft bereikt 248 MILJOEN views op Youtube.Zonder twijfel is Min Yoongi de koning en de baas van de muziekindustrie, alles wat hij aanraakt verandert in goud, en we kunnen niet wachten om hem elke dag hoger te zien klimmen, want de lucht is geen limiet voor hem. Bovenal kijken we uit naar zijn volgende mixtape die elk moment kan verschijnen en hopelijk is de muziekindustrie hier klaar voor.