Blogs

Wanneer K-Pop-stylisten te ver gaan: minderjarige idolen en ongepaste kostuums

Het kostuum van een idool is een essentieel onderdeel van hun verschijning op het podium, omdat het nauw verbonden is met hun concept en de algehele sfeer van hun uitvoering. Vaak hebben kostuums echter absoluut niets te maken met concepten en bovendien zijn ze behoorlijk zichtbaar ongemakkelijk voor de artiesten die erin moeten optreden. Hoewel toneelkostuums bedoeld zijn om de prestatiewaarde te vergroten, kunnen ze soms ook hinderlijk zijn. Ondanks het ongemak moeten ze doorgaan met hun optreden terwijl ze proberen hun outfit op te knappen, zodat ze niet meer onthullen dan waar ze zich prettig bij voelen.

Een van de meest primaire voorbeelden hiervan zijn korte jurken met veiligheidsshorts die er doorheen prikken. De standaard om de lengte van een jurk te meten, moet op zijn minst de veiligheidsbroek bedekken, omdat deze helemaal niet bedoeld is om gezien te worden. Vooral met de fancam-cultuur is het duidelijk dat idolen zich ongemakkelijk voelen in dergelijke kostuums. Hoewel sommige idolen veel inspraak hebben in hun outfitkeuzes, hebben de meeste dat niet. Bijvoorbeeld,TWEEMAALenRood fluweelhebben meerdere gevallen gehad van ongemakkelijke podium-/evenementoutfits, waaronder onvoldoende kleding bij barre weersomstandigheden, extreem korte jurken, laag uitgesneden halslijnen en meer waar de leden zich duidelijk ongemakkelijk voelen.

Het beperkt ook hun bewegingsruimte, waardoor hun prestaties worden verstoord als ze zelfbewust worden over hun kleding.MOMOLAND'sNancyenYeonwoo, in het bijzonder, zijn ook een aanzienlijk aantal keren het slachtoffer geworden van ongepaste fancams vanwege hun podiumoutfits. De maatvoering van outfits is in dit opzicht ook een probleem, vooral in het geval van:ITZY. Soms wijzen bedrijven zelfs vooral ongemakkelijke en ongepaste kleding toe aan beginnende idolen om de aandacht te trekken. Dit is niet alleen beperkt tot meisjesgroepen, maar ook voor jongensgroepen wanneer ze onthullende kleding krijgen waarin ze zich duidelijk niet op hun gemak voelen.

Dit probleem wordt echter nog serieuzer en zorgwekkender wanneer minderjarige idolen gedwongen worden ongemakkelijke outfits aan te trekken omwille van het concept van hun groep. De outfit van de 14-jarige Wonyoung's uitvoering van Ariana Grande's 'Side to Side', vooral gezien de ongepaste toon van het nummer, had in de eerste plaats nooit mogen worden toegestaan.

Evenzo, TWEE KEERTzuyu's CF, waar ze in een lift moet dansen, is zwaar ongeschikt voor een minderjarig meisje.HyunAdebuteerde voor het eerst op 14-jarige leeftijd en ze heeft ontelbare keren gezegd dat ze geen sexy concept wilde hebben, maar dat was wat herhaaldelijk van haar werd gevraagd.

Dit bevordert niet alleen een ongezonde werk-privécultuur voor idolen, maar het raakt hen ook persoonlijk, aangezien ze al op zeer jonge leeftijd problemen met hun imago en eigenwaarde ontwikkelen. Het is alleen gepast dat stylisten bij het toewijzen van outfits rekening houden met het comfort en de voorkeuren van de artiesten.