Op-Ed

WBW: 20 nummers die bewijzen dat 1997-1998 de beste jaren in K-pop waren

Ik zal dit artikel onmiddellijk voorafgaan door te zeggen dat iedereen een ander muziektijdperk heeft waarvan zij denken dat het de beste is.Dat gezegd hebbende, lijdt het geen twijfel dat de jaren 1997-1998, naar mijn bescheiden mening, de beste jaren in de hele geschiedenis van K-pop waren. In die twee jaar was elke grote groep te zien die invloed zou gaan uitoefenen op alle boybands en meidengroepen waar je nu van houdt. Van mode en dans tot muziek en fans, dit waren echt de beste jaren van K-pop en ik heb 20 nummers om het te bewijzen.
'Candy' - H.O.T


Dit was het beste nummer van de belangrijkste groep in de geschiedenis van het K-popidool. Periode.


'Waarom de hemel' - Lee Ji Hoon


Het debuut van de crooner met dikke lippen was een monsterhit en is nog steeds een van de beste ballads ooit.


'Jonge liefde' - Yangpa


Een van de allereerste solo zangeressen in het moderne tijdperk van K-pop. Ze maakte de weg vrij voor toekomstige diva's.


'Opnieuw' - Lim Chang Jungo


De meester van de ballad werd een van de meest succesvolle acteur-naar-zanger crossover-sterren en had een reeks hits in de late jaren 1990 - begin 2000.


'Ze was mooi' - J.Y. Park


Er is geen andere entertainer in de geschiedenis van K-pop geweest zoals de enige echte J.Y. Park. Hij bracht mode, flair en ouderwetse groove naar de industrie.


'Voor altijd' - Ahn Jae Wook


Er zijn andere geweldige nummers van soundtracks geweest, maar niets op het niveau van dit nummer van een van de grote drama's in Korea, ' Ster in mijn hart '.


'De Zee' - UP


Over gekke gimmicks gesproken, dit was een van de gekste groepen in K-pop, maar afgezien van hun waanzin, daag ik je uit om niet mee te knikken naar deze aanstekelijke klassieker.


'Vrouw van het strand' - Cool


Het is 16 jaar geleden sinds de release van het nummer en het wordt nog steeds beschouwd als het ultieme K-pop zomerlied.


'Nachtmerries' - Yoo Seung Joon


Voor zijn verbanning met problemen die voortkwamen uit militaire dienstplicht, was Yoo Seung Joon een van de meest opwindende sterren in K-pop... en je moet van dat haar houden. Hij had het charisma, de looks en de moves.


'Dans met DOC' - DJ DOC


Geen enkele andere groep had een meer zorgeloze, let's-have-fun mentaliteit dan de bad boys van K-pop. Ze zijn een tijdje uit de schijnwerpers geweest, maar het ziet ernaar uit dat ze deze week hun comeback maken in de show' Onsterfelijk lied 2 '.


'Vertel me' - Jinusean


Geproduceerd door voormalig Van hen lid Lee Hyun Do en met de altijd sexy Um Jung Hwa , Jinusean was YG Entertainment's eerste succesvolle groep en zette de standaard voor toekomstige hiphop-achtige muziek in K-pop.


'Tot ziens gisteren' - Turbo


Na een tijdje rust verscheen de groep weer met een nieuwe rapper Mikey en ging op een andere reeks van succes die met dit beroemde lied begon.


'Herinnering' - Turbo


De enige artiest met twee nummers op de lijst. Het is onmogelijk om de aanstekelijke ballad die een van de meest populaire moet zijn, niet op te nemen noraebang liedjes uit de geschiedenis.


'Ik ben je meisje' - SES


Ik ben nog steeds verliefd op lid Eugene . Ja, ze is getrouwd, maar het is moeilijk om je eerste liefde te vergeten...


'Road Fighter' - Sechskies


De enige groep die echt uitdaagt H.O.T's dominantie, hielpen de kortstondige Sechskies het tijdperk van fanoorlogen voor idolenjongensgroepen inluiden met gekleurde ballonnen en gesynchroniseerde gezangen. Trouwens, ligt het aan mij of zien hun outfits eruit als een combinatie van zijden pyjama's en de Jerry Seinfeld gezwollen overhemd ?


'Naar de hemel' - Jo Sung Mo


De video van Jo Sung Mo voor deze soulvolle ballad is nog steeds de beste in K-pop met sterren Lee Byung Hun en Kim Ha Neul .


'Vaarwel aan haar' - Kim Hyun Jungo


Kim Hyun Jung, bekend om haar lange benen, was een van de leiders van de technogolf en straalde dit old school girlpower-lied uit.


'Aan mijn vriend' - Fin.K.L


Hyori , dat is alles.


'1TYM' - 1TYM


Het nummer dat ons hiphop in idoolvorm gaf. 1TYM is een keer voor je geest... Teddy en Danny brachten de So-Cal-smaak naar K-pop.


'Probleemoplosser' - Shinhwa


De langstlopende groep in K-pop begon hier met dit nummer.Bovenstaande nummers zijn mijn 20 redenen waarom de jaren 1997-1998 de beste jaren in K-pop waren. Velen zijn het niet helemaal eens met deze lijst, maar niemand kan beweren dat de nummers op deze lijst vandaag de dag nog steeds zo goed klinken als toen.