Nieuws

YG Entertainment heeft Manobal Lalisa en Manobal geregistreerd als handelsmerk in de kledingcategorie en fans zijn bezorgd

handelsmerken.justia.com

Op 9 februari registreerde YG Entertainment Manobal Lalisa en Manobal als handelsmerk in de categorie Kleding.

De registratiedatum voor het handelsmerk was in december 2019 en de status is actief vanaf januari 2020. Uit de aanvraag blijkt dat ze proberen haar naam te handelsmerken voor merchandisingdoeleinden, waaronder het maken van ondergoed, dempers (neksjaals) en andere kant-en-klare kleding .

Het lijkt erop dat Lisa van BLACKPINK haar eigen kledinglijn gaat beginnen.


Onlangs ontstond echter een discussie rond de (handels)merknamen van andere YG-artiesten: G-Dragon en Taeyang. Als ze dit jaar hun contract met YG niet verlengen, verliezen ze de rechten op hun artiestennaam, aangezien YG Entertainment de rechten op hun naam krijgt.

Nu zijn veel Blinks bang dat Lisa de rechten van haar volledige naam zal verliezen en haar volledige naam niet kan gebruiken nadat ze YG heeft verlaten.

Opmerkelijk is dat de naam 'Manobal' wordt gebruikt en niet 'Manoban'. Lisa heeft zichzelf altijd voorgesteld met de naam 'Lalisa Manoban'.
Lisa loste deze verwarrende kwestie op in de onderstaande video's. Ze zei dat Thais 'L' uitspreken als 'N', dus haar naam werd geschreven als 'Manobal' toen het werd vertaald naar Romanization. In feite zou het moeten worden uitgesproken als 'Manoban', dus het is gewoon Manoban.

Ook vertelt ze dat ze 'Manobal' niet leuk vindt, omdat het raar klinkt. Dus waarom registreerde YG 'Manobal' als handelsmerk terwijl Lisa die naam niet eens leuk vindt?