Nieuws

YouTube verwijdert het aantal dislikes uit de openbare weergave van video's

AKPOPHEF www.theverge.com

Volgens een rapport van De rand op 10 november, YouTube zullen officieel het aantal dislikes verwijderen uit de openbare weergave van hun video's.

De nieuwsmediasite verklaarde: ' YouTube heeft aangekondigd dat het vanaf vandaag publieke afkeer van video's op zijn site zal verbergen. Het bedrijf zegt dat de verandering is om te voorkomen dat kleinere videomakers het doelwit worden van aanvallen of pesterijen en om respectvolle interacties tussen kijkers en videomakers te bevorderen. De knop 'Vind ik niet leuk' zal er nog steeds zijn, maar deze is bedoeld voor privéfeedback in plaats van openbare schaamte .'


Volgens de streamingsite wordt de afkeer van alle video's privé en alleen te bekijken door de makers van de video's. YouTube verklaarde: ' Bij YouTube streven we ernaar een plek te zijn waar makers van elke omvang en achtergrond hun stem kunnen vinden en delen. Om ervoor te zorgen dat YouTube respectvolle interacties tussen kijkers en videomakers bevordert, hebben we verschillende functies en beleidsregels geïntroduceerd om hun ervaring te verbeteren. En eerder dit jaar hebben we geëxperimenteerd met de vind-ik-niet-leuk-knop om te zien of wijzigingen onze makers beter kunnen beschermen tegen intimidatie, en het aantal afkeeraanvallen verminderen - waarbij mensen werken om het aantal niet-leuks op video's van een maker te verhogen .'

Deze functie werd echter niet ineens toegepast. YouTube voerde eerder dit jaar zelfs een experiment uit en ontdekte dat gebruikers minder snel de vind-ik-niet-leuk-knop gebruikten om specifieke videomakers te terroriseren. Daarom kregen makers de mogelijkheid om de beoordelingen op hun video's daarna te verbergen.

Nu zal YouTube deze functie op het hele platform implementeren, zodat alle video's niet langer het aantal dislikes laten zien.