Nieuws

Zal de Koreaanse norm voor het tellen van iemands leeftijd veranderen onder de regering van Yoon Seok Yeol?

AKPOPHEF www.tfmedia.co.kr

Met de verkiezing van Yoon Seok Yeol bij de 20e presidentsverkiezingen wordt er aandacht besteed aan de vraag of de door de kandidaat toegezegde 'leeftijdsberekeningsmethode' wordt toegepast.

In zijn korte belofte tijdens zijn kandidatuur beloofde president-elect Yoon Seok Yeol om de wettelijke leeftijdsberekeningsmethode te verenigen op basis van de wereldwijde leeftijd, in plaats van de Koreaanse leeftijdsberekening te gebruiken die veel wordt gebruikt in de Koreaanse samenleving.

Dienovereenkomstig wordt onder de Yoon Seok Yeol-administratie verwacht dat de leeftijd van alle burgers maximaal twee jaar jonger zal zijn.

Er zijn drie manieren om uw leeftijd in Korea te berekenen: uw werkelijke leeftijd volgens uw verjaardag, de leeftijd volgens het geboortejaar en de Koreaanse leeftijd die door iedereen in de Koreaanse samenleving wordt gebruikt.

De eerste manier om leeftijd te tellen in Korea spreekt voor zich, en het is de globale berekeningsmethode waarin een persoon zijn leeftijd berekent op basis van zijn verjaardag. De tweede is de 'jaarleeftijd', die wordt berekend op basis van het geboortejaar, en alle personen die in een bepaald jaar zijn geboren, zullen dezelfde leeftijd hebben, ongeacht hun geboortemaand.

De Koreaanse leeftijd is de uniforme leeftijd die wordt gebruikt door de Koreaanse samenleving en voegt in het nieuwe jaar nog een jaar toe aan uw leeftijd. Een persoon die bijvoorbeeld in december 1992 is geboren, zou dit jaar 31 zijn sinds een nieuw jaar is begonnen. Dus als iemand vraagt ​​'Hoe oud ben je?' tegen een persoon die in december is geboren, zou die persoon nog steeds '31' zeggen, ook al is hun verjaardag nog niet verstreken. Dit is het Koreaanse tijdperk.

Daarom zijn er sommige individuen die eigenlijk twee jaar jonger zijn als ze de geboorteleeftijd volgen volgens de Gregoriaanse kalender.

In de huidige wet wordt leeftijd volgens iemands verjaardag alleen als norm gehanteerd voor belasting, medische zorg en welzijn, en in sommige wetten, zoals de Jeugdbeschermingswet en de Wet militaire dienst, de leeftijd volgens het geboortejaar is toegepast.

Deze gevarieerde methode voor het tellen van leeftijden heeft echter eerder in Zuid-Korea voor veel verwarring gezorgd. Daarom beloofde Yoon Seok Yeol om de wettelijke methode voor het tellen van leeftijden te verenigen om verdere verwarring te voorkomen. Nu hij tot president is gekozen, vragen velen zich af of hij deze verandering via zijn regering zou doorvoeren.