Nieuws

'Ze is zo mooi', Koreaanse netizens zijn trots dat een Koreaanse Amerikaan voor het eerst tot Miss America wordt gekroond

nieuws.naver.com

Koreaanse netizens uiten hun trots en vreugde voor de eerste Koreaanse Amerikaan Miss Amerika .

Op 17 december, Koreaans-Amerikaanse universiteitsstudent Emma Broyles behaalde de titel als Miss America. Dit is de eerste keer in de geschiedenis dat een Koreaans-Amerikaanse vrouw de titel pakt. Broyles is een Koreaanse Amerikaan van de derde generatie uit Alaska.

Tijdens haar toespraak bedankte Broyles haar ouders, de Koreaans-Amerikaanse familie en vooral haar Koreaanse grootouders voor hun immigratie naar de Verenigde Staten. Ze zei dat dit allemaal niet mogelijk was geweest zonder haar familie.

Volgens haar profiel is Broyles' vader blank en haar moeder etnisch Koreaans. Haar Koreaanse grootouders van moederskant waren zo'n vijftig jaar geleden vanuit Korea naar Alaska verhuisd.

Broyles sprak haar trots en eer uit als de eerste Koreaanse Amerikaan die de titel won. Als Miss America heeft Broyles gezegd dat ze vooral actief zal zijn in het promoten van de Paralympische Spelen, vooral omdat haar broer altijd aan het evenement heeft deelgenomen als een atleet met het syndroom van Down.

Op dit nieuws lieten Koreaanse netizens felicitaties achter zoals:

' Ik weet dat uiterlijke schoonheid belangrijk is voor Miss America, maar als ik dit lees, ben ik zo trots op haar innerlijke schoonheid. Ze is zo cool .'

' Ik ben zo trots! '
' Ze is zo knap. Ik zie meteen dat ze Koreaans is. Zo trots! '

' Laten we naar Miss Universe 2022 gaan ~ '

' Ik ben eigenlijk zo dankbaar dat ze zichzelf 'Koreaanse' Amerikaan noemde en trots is op haar etnische roots '

' Ze is ook zo intelligent en goed in praten '