Blogs

Zeven zomernummers uit de jaren 90 en 00 om op te jammen in 2021

De zomer komt eraan en we weten dat het tijd is om die jaarlijkse zomerjam op te zetten. De Koreaanse muziekscene staat bekend om zijn legendarische line-up voor zomermuziek uit de jaren 90. Of je nu een roadtrip naar het strand maakt of gewoon thuis aan het relaxen bent, we weten dat deze nummers je zullen afkoelen! Laten we ze eens bekijken!

1) Cool - Vrouw op het strand

Cool's 'Woman on the Beach', uitgebracht in 1997, kan worden beschouwd als een van de meest iconische zomernummers in de K-popscene. Met verfrissende zang van zowel Lee Je-hoon als Yuri, zal Woman on the Beach altijd een succes worden. Is het al tijd om naar het strand te gaan?

2) Park Myung Soo - De Prins van de Zee

Deze bop is de grootste hit van komiek Park Myung Soo, en het is erin geslaagd om elke zomer een regelmatig beluisterd OG-nummer te zijn. Door het vrolijke intro krijg je zin om weg te dansen!

3) Lee Jung Hyun - Zomerdans

Niemand kan de schattige en unieke stem van Lee Jung Hyun ontkennen. Lee stond erom bekend muziek uit te brengen met mysterieuze en vreemde concepten, maar 'Summer Dance' bewees dat ze met elk genre kan optreden. Hey man, Hey meid, laten we dansen!


4) OMHOOG - De zee

UP's The Sea is ook een ander iconisch zomernummer. De vrouwelijke zangpartij geeft het nummer een verfrissende vibe. Hadden we al gezegd dat het nummer extreem aanstekelijk is? Het is nog steeds alom geliefd dat er meerdere remakes zijn geweest. Bekijk hier de remake van Huh Gak & Jung Eunji of KYT's versie hier !

5) Indigo - Zomer, alsjeblieft!

Als je een k-pop-fan van de eerste generatie bent, heb je dit nummer zeker in de zomer gehoord. Te beginnen met de pakkende clou 'Summer Please', heeft Indigo ons met dit nummer alle delen van de zomer laten meegenieten!

6) Schildpadden - Vliegtuig

Turtles was een co-ed groep die actief was in het begin tot het midden van de jaren 2000 tot de overleden Turtleman in 2008 overleed. Airplane, uitgebracht in 2006, was hun grootste hit en ze waren in staat om voor de eerste keer de eerste plaats winnen sinds hun debuut in 2001. Dit nummer kreeg veel aandacht vanwege de aanstekelijke melodie en de pure teksten waardoor luisteraars herinneringen ophalen aan hun kindertijd.

7) Deux- In de zomer


Klinkt dit nummer bekend? Ja, je hebt gelijk -- projectgroep SSAK3 heeft dit nummer opnieuw gemaakt afgelopen zomer en werd automatisch een megahit. De eenvoudige en pakkende melodie in combinatie met de verfrissende teksten maakt het het perfecte nummer om op te jammen bij verzengend weer!


Hoeveel van deze liedjes kende je? Hoewel deze nummers misschien heel anders klinken dan K-popmuziek van vandaag, maken deze pakkende deuntjes zelfs vandaag de dag nog deel uit van de eerste generatie K-popfans. Wat zou je nog meer op deze lijst willen hebben? Laat het ons weten in de reacties hieronder.