Blogs

De beste momenten van Zuid-Korea op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio

AKPOPHEF

De Olympische Spelen van 2020 in Tokio zijn iets meer dan een week geleden afgerond. Vanwege COVID-19 vond het evenement een jaar later plaats dan de geplande datum. Zuid-Korea kon ondanks de uitdagingen van de pandemie zeer goed presteren en werd 16e overall met zes gouden, vier zilveren en tien bronzen medailles.

Mensen hebben opgemerkt dat de Olympische prestaties dit jaar niet zo goed waren als de vorige Olympische Spelen, aangezien Zuid-Korea doorgaans in de TOP 10 staat wat betreft het aantal gouden medailles. Desalniettemin deden de Koreaanse atleten hun uiterste best in Tokyo en lieten enkele legendarische momenten achter. Bekijk enkele van Korea's beste momenten van de Olympische Spelen van 2020 in Tokio! Net toen je dacht dat het voorbij was, gaat de Korea-legende vandaag verder.

1) Zuid-Korea schermen heren - wedstrijd om gouden medaille

We kunnen met trots zeggen dat het nationale schermteam geweldig werk heeft geleverd door de gouden medaille op dominante wijze te verdedigen. Het Koreaanse team 'Avengers' zou ongetwijfeld domineren. Ze zijn erin geslaagd en verdienden het goud voor Zuid-Korea!

2) Zuid-Koreaans damesvolleybalteam - kwartfinales vs. Turkije

Hoewel dit geen medaillewedstrijd was, en hoewel het damesvolleybalteam niet de medaille kon verdienen waar ze op hoopten, was dit een belangrijke wedstrijd voor het team en het land, omdat ze voor het eerst door konden gaan naar de kwartfinales over negen jaar. Wat nog belangrijker is, Kim Yeon Koung is een absoluut beest als het gaat om damesvolleybal. Ze speelden hun hart uit, en dat is wat dit nationale team deed opvallen, ondanks dat ze zonder medailles thuiskwamen.

3) Shoot-off gouden medaille voor boogschieten dames in Zuid-Korea (An San)

Deze Olympische Spelen hebben ons duidelijk laten zien dat Zuid-Korea de baas is als het gaat om boogschieten. Een San maakte het helemaal af, of het nu in een groep of solo was. An verslaat Rusland in een laatste shoot-off en brengt het goud mee naar huis.

4) Inaugurele gemengd team boogschieten Zuid-Korea

Een andere trotse boogschietwedstrijd wint, aangezien Zuid-Korea ook het goud mee naar huis kon nemen voor de wedstrijd voor boogschieten met gemengd team.

5) Zuid-Korea vs. Zuid-Korea - Wedstrijd om bronzen badmintonbadminton dames

Deze wedstrijd was zeker interessant om te zien, aangezien Zuid-Korea de gouden medaille al had bevestigd. Het was een kwestie van welke atleten het zouden krijgen, en hoewel het leek op een vriendschappelijke wedstrijd, hing het af van wie die bronzen medaille zou pakken.

6) Zuid-Korea vs. Honduras - Herenvoetbal

Hoewel Zuid-Korea vroeg in de groepsfase naar huis ging (met veel hoopvolle fans), liet Zuid-Korea ons EEN dominante prestatie zien toen ze Honduras met 6-0 vernietigden. Het Zuid-Koreaanse voetbalteam wordt vaak bekritiseerd vanwege hun slechte prestaties of gebrek aan teamwork, maar deze wedstrijd liet zien dat ze nog steeds een solide team zijn met veel potentieel. Bekijk enkele van de hoogtepunten!

7) Zuid-Korea vs. Japan - Single Badminton heren

De 38e gerangschikte Huh Kwang Hee was in staat om de nummer 1 speler ter wereld te verslaan, wat aantoont dat Zuid-Korea in staat is. Dit was een enorme schok omdat het grote publiek verwachtte dat de nummer 1 zijn positie zou verdedigen; het Zuid-Koreaanse dark horse voldeed echter niet. Hij was in staat om Japan zonder problemen te verslaan!

8) Zuid-Korea vs. Japan - Badminton

Last but not least, we eindigen met een klassieke wedstrijd tussen Korea en Japan, waar Korea na een geweldige finaleset van 27 punten Japan overtreft in het badmintondubbelspel. Deze wedstrijd duurde langer dan verwacht, maar Korea nam de W mee naar huis na een lange set! Gefeliciteerd Koreaans!

Het goede nieuws is dat we nog maar 3 jaar hoeven te wachten tot de volgende Olympische Spelen en nog een jaar tot het volgende grote wereldwijde sportevenement (2022 FIFA World Cup). Sport doet absoluut geweldig werk door de wereld samen te brengen -- wat was je favoriete moment van de Olympische Spelen van 2020 in Tokio, met name door Zuid-Korea? Laat het ons weten in de reacties hieronder!