Nieuws

An San uit Zuid-Korea wordt de eerste boogschutter ooit die drie gouden medailles op één Olympische Spelen wint

AKPOPHEF www.hani.co.kr

de San werd nooit geschud, en haar vastberadenheid wankelde nooit.

Zodra ze haar laatste pijl losliet en die het doel raakte, klonk er massaal geschreeuw en gejuich. Het was het moment waarop An San (20 jaar) de eerste boogschutter ooit werd die drie gouden medailles won op één Olympische Spelen. Dit was An San's eerste Olympische Spelen waaraan ze meedeed, maar ze was in staat om records te breken.

Een San-beat Elena Osipova om de gouden medaille te winnen in de finale van het individueel boogschieten voor vrouwen op de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo in Yumenoshima Park, Tokyo, Japan. An San huilde voor het eerst in het toernooi terwijl ze naar het volkslied van Korea luisterde met een gouden medaille om haar nek.


An San, die eerder twee gouden medailles won door de gemengde teamcompetitie en de damesteamcompetitie te winnen, werd de eerste die drie gouden medailles won in boogschieten op één Olympische Spelen.

Netizens waren onder de indruk en verzamelden zich in een online community om de atleet te prijzen. Zij commentaar gegeven , ' Ik ben zo trots en ze is zo geweldig,' 'Ik was zo nerveus bij het kijken naar de boogschietspellen,' 'OMG, dit is zo geweldig', 'Gefeliciteerd!' 'Ik ben zo trots, bedankt' en ' Ze is echt de trots van Korea.'