Nieuws

Zuid-Koreaanse regering probeert af te komen van de 'Koreaanse leeftijd' en over te stappen op het gebruik van 'Internationale leeftijd'?

Volgens een media-artikel van ' de bewaker ' deze week heeft een Zuid-Koreaans parlementslid onlangs een wetsvoorstel ingediend waarin de regering wordt gevraagd om ' internationale leeftijd ' als de officiële leeftijdsdefinitie onder Koreanen!

Zoals veel K-Pop-fans weten, gebruiken Koreanen een leeftijdssysteem dat algemeen bekend staat als ' Koreaanse leeftijd ' - als baby's worden geboren, zijn ze automatisch 1 jaar oud. (d.w.z. Rood fluweel 's Plaats , die in 1999 werd geboren, is 21 jaar oud in 'Koreaanse leeftijd' maar 20 jaar oud in 'Internationale leeftijd'.)

Naar verluidt is Zuid-Korea het enige land ter wereld dat een dergelijk systeem gebruikt (Noord-Korea begon in 1985 de internationale leeftijd te gebruiken, zeggen bronnen), en het bovenstaande wetsvoorstel werd ingevoerd om redenen zoals:

Het grootste probleem is dat de wettelijke leeftijd en de leeftijd die in het dagelijks leven wordt gebruikt, verschillend zijn... De internationale leeftijd wordt gebruikt in rechtbanken, ziekenhuizen en openbare kantoren, terwijl de Koreaanse leeftijd wordt gebruikt in het dagelijks leven van mensen. De andere rekenmethode zorgt voor veel verwarring en ongemak.

Bij het grote publiek is het een veelgehoorde klacht om mensen te horen zeggen: 'Als ik in Korea ben, word ik ouder.' Veel mensen klagen ook over de Koreaanse wetten met betrekking tot de aankoop van tabak en alcohol, aangezien iedereen die wettelijk 19 jaar oud is in de internationale leeftijd kan beginnen met het kopen van tabak of alcohol vanaf 1 januari in het jaar dat ze 19 worden.

Terwijl de meeste netizens zouden zeggen dat ze willen dat 'International age' de bepalende leeftijd wordt in Korea, dus 'Ik kan een jaar jonger worden!' , sommige ouders geven er ook de voorkeur aan, zoals 'Het gebruik van 'international age' sluit beter aan bij kinderen en hun fysieke ontwikkelingsstadia, waaronder hersenontwikkeling.'

Argumenten tegen de normalisering van de 'internationale leeftijd' boven de 'Koreaanse leeftijd' omvatten echter het afwijzen van Koreaanse tradities en cultuur, zoals sommigen zeggen dat het 'breken met traditionele ideeën over tijd gebaseerd op de maankalender' , of dat Het Koreaanse leeftijdssysteem komt voort uit het herkennen van de tijd die baby's in de baarmoeder van hun moeder doorbrengen, wat deel uitmaakt van de traditionele cultuur' , en meer.

Wat vind je van het onderwerp 'Koreaans tijdperk' versus 'Internationaal tijdperk'?