Blogs

De Zuid-Koreaanse vrouwelijke rockband waar je niet op zou moeten slapen: Rolling Quartz

Onder de grootste en onderschatte namen van de belangrijkste K-Pop-scene, is er een toename geweest van het aantal boyrockbands dat in het afgelopen decennium is gevormd. We kunnen echter nauwelijks girlrockbands zien. Van de weinige die er zijn, Rollend kwarts is er een die opvalt. Naarmate we dieper op dit schrijven ingaan, zul je snel begrijpen wat deze vrouwelijke rockband te bieden heeft.

Terwijl we onze warmte, steun en toewijding overdragen aan enkele van de meest prominente bands in de industrie, waaronder: DAG6 , De roos , N.Vliegend , en CNBLUE, die naam hebben gemaakt, wordt het hoog tijd om zonder enige twijfel te laten zien dat deze vrouwelijke rockband complimenten en steun verdient van het grote publiek en potentiële luisteraars.

-Advertentie- Overslaan

De vijfkoppige Zuid-Koreaanse vrouwelijke rockband die officieel debuteerde - en op de lange termijn het begin van hun reis markeerde - op 30 december 2020. Rollend kwarts bestaat uit leden: Areum (bassist), Iree (Hoofdgitarist), Yeongeun (Drummer), Jayoung (hoofdvocalist), en hyunjung (Ritme Gitarist) onder Rolling Star-entertainment , trapte de rockgirlband hun carrière af met de headbangende edgy rocksingle ' Blaze .'

Iets meer dan een jaar in de Koreaanse muziekindustrie, staat de meidenband al op het podium met hun oorworm-achtige deuntjes. Aangezien rock niet zo populair is als de andere genres in Zuid-Korea, en wordt overschaduwd door de hoofdscène van K-Pop, is het toch geen excuus voor Rolling Quartz om door te gaan met het maken van golven in de industrie en hun naam te verstevigen als een van de K-rockbands met de onmiskenbare unieke identiteit.

De opkomende vrouwelijke band begon als een duoband toen Jayoung en Yeongeun probeerden hun eigen K-rockband te creëren voordat ze debuteerden, daarna kreeg Hyunjung gezelschap, de driekoppige band had ' Rozenkwarts ' als hun allereerste officiële naam. Later werd de band vergezeld door Iree en Areum, die hun naam later veranderden in 'Rolling Quartz'. Voordat de band officieel debuteerde, hebben ze adembenemende covers geüpload, live-evenementen georganiseerd en talloze nummers voor het publiek uitgevoerd.

Rolling Quartz heeft demoversies getoond van enkele van hun originele nummers, waaronder het keiharde rocknummer ' Rock-'n-rollparadijs ,'het garagebandgeluid' Vreugde ,'de serotonine-booster track' Holler ,' en de energieke originele soundtrack ' Hoger ,'het zijn allemaal knallers die je niet wilt missen.

Ik weet dat je denkt dat je nooit wist hoeveel je een vrouwelijke rockband als Rolling Quartz nodig had, totdat je dit artikel tegenkwam. Hun muziek geeft je de jaren 90 grunge rock vibes met hun diepe, vurige en swag vocalen. De hoeveelheid van hun overvolle talenten schreeuwt om perfectie. Je zult ze het snelst live moeten zien optreden!


Terwijl we wachten op de volgende release van Rolling Quartz, laten we bingewatchen van 'Blaze'-muziekvideo tot hun adembenemende covers van wat popmuziek. Ondertussen rockte de meidenband letterlijk de rockversie van BTS 's megahit' Dynamiet ,' plus de cover van Lady Gaga's ' Verkeerde liefdesverhouding ,'Ed Sheeran's' Vorm van jou ,' en de iconische Rolling Quartz's cover van Dromenvanger 's ' Goedenacht ' hebben zojuist bewezen dat ze bijna alle K-rockgenres volledig kunnen verslaan tot popmuziek en daarbuiten.


In dit door mannen gedomineerde genre is een K-rock meidenband als Rolling Quartz wat we meer nodig hebben in de industrie. Je moet Rolling Quartz eens bekijken - een meidenband vol aantrekkelijkheid, talent, bijna perfecte instrumentals en zang. Als je ze eenmaal hebt bekeken, zul je niet teleurgesteld zijn in jezelf. Rolling Quartz zal hopelijk opvallen in de muziekindustrie en de bekendheid krijgen die ze verdienen.

Je kunt Rolling Quartz hier volgen op Instagram.

Rond het web