Blogs

Verlengen EXO-leden begin 2022 hun contract met SM voor nog eens 3 jaar?

Hallo, K-POP-fans en EXO-L in het bijzonder! Door de grote belangstelling dezer dagen inEXO's toekomst, het onderwerp van vandaag is hun contractverlenging. Ik zal u zoveel mogelijk informatie geven, dus deel uw mening en houd deze vragen in gedachten nadat u het artikel hebt gelezen. Probeer zoveel mogelijk onbevooroordeeld te zijn. Ik ben geen EXO-L, maar ik ben tegenwoordig begonnen aan EXO, dus vermeld het alsjeblieft als ik iets heb gemist. Oké, laten we nu beginnen met de vragen!

-Denk je dat EXO hun contracten in april 2022 (1 jaar, 8 maanden) met nog eens 3 jaar zal verlengen?

-Denk je dat ze na die 3 jaar opnieuw zullen verlengen, aangezien SM heeft laten zien dat promoties nooit beter worden, alleen slechter?

-Welke leden hebben de meeste kans om te verlengen en welke leden minder (exclusief Lay)?
- Denkt u dat SM tekenen vertoont dat sommige leden anders worden behandeld dan de rest en denkt u dat dit te maken kan hebben met het feit dat ze nu meer kans hebben om te verlengen over 1 jaar en 8 maanden?

-Ten slotte, waarom denk je dat EXO-SC niet veel mag promoten, zelfs niet op muziekshows en SM op het podium? Is het mogelijk omdat ze deel uitmaken van de leden die geen reden hebben om te verlengen?

-Als het er op aan komt denk je dat alle leden SM zullen verlaten als de meerderheid stemt om te vertrekken of zullen ze voor nog eens 3 jaar genoegen nemen met SM voor de leden die nog wat langer willen blijven?

- Denk je dat een scenario vergelijkbaar met dat van de meisjesgeneratie mogelijk is?

-Is er een mogelijkheid dat Obsession hun laatste album is geweest?

-Als EXO de K-POP-categorie in de VMA's wint, denk je dan dat SM ze misschien beter gaat behandelen en zal verliezen ook een verschil maken (beetje twijfel of dat het zal zijn)?

Nu we klaar zijn met alle vragen die u in gedachten moet houden bij het vormen van uw mening, laten we beginnen met de informatie die we hebben.

1. EXO Chen verscheen begin 2019 op Radio Star en bevestigde dat EXO hun contracten op dezelfde dag ondertekende, zodat hun contracten ook op dezelfde datum zullen eindigen. De contracten werden bevestigd voor 10 jaar op basis van de informatie uit de rechtszaken van de 3 voormalige EXO-leden Kris, Luhan en Tao. Veel k-popfans gingen ervan uit dat contracten bevriezen tijdens de inschrijvingsperiode, maar op basis van wat Chen zei, lijkt dit niet het geval te zijn. Hij zei ook dat hij niet gestrest is over de contractverlenging en zo veel mogelijk wil doen waar hij van houdt. De gastheer Yoon Jong Shin, een CEO en een artiest, zei tegen Chen dat hij er nu over moet gaan nadenken, niet wanneer dat jaar komt.

2. EXO op radioster in december 2019. Toen de groep in de show verscheen, uitten ze hun teleurstelling over SM en de verwaarlozing van de groep en hoe SM alles minimalisme noemde. De groep heeft zelfs verteld dat ondanks hun enorme populariteit bij Growl toen ze hun eerste album van een miljoen verkopers verkochten (toen SM een heel gebouw bouwde met dat geld), er soms zelfs niet genoeg voedsel was voor de leden om te eten, zodat ze zouden vechten en dat duurde ongeveer 3 jaar helemaal tot 2014-5 waarna de leden zeiden dat ze een tijdje een betere behandeling kregen, toen was het weer weg en begon SM het minimalisme met hun comebacks (gebrek aan albumpromoties, goedkope MV's, geen internationale tours (die de meeste winst opleveren voor de artiesten op basis van contracten)) ondanks dat de groep elk jaar meer en meer winst opbrengt en het meeste uit alle SM-artiesten. Zelfs dit jaar zal EXO de meeste winst opleveren, zelfs in 2020 als de geruchten over de EXO-SC-herverpakking en het solodebuut van Kai plaatsvinden.

3. EXO heeft hun contractverlenging alleen met elkaar besproken, niet met SM. Toen Chen eerder te gast was op Radio Star en te horen kreeg dat hij moest gaan nadenken over de vernieuwing, nu niet het jaar van de vernieuwing, lijkt het alsof EXO er wel met elkaar over sprak, maar er zelfs in december 2019 niet over sprak met SM. Tijdens de show, ze bevestigden dat ze bij elkaar zullen blijven, wat het ook is in SM of ergens anders bij een ander bedrijf. Velen vatten destijds de woorden van Suhos die over een ander bedrijf spraken op als een hint dat de leden mogelijk hun contracten niet zouden verlengen en misschien zouden tekenen bij Lays Studio, dat enorm veel werk en kwaliteit heeft als het gaat om MV's.

4. EXO Chanyeol maakte onlangs een video op NNG studio en zei dat hij het EXO-SC schema wilde laten zien omdat velen zeiden dat ze hem wilden zien. Ze hadden maar twee schema's en Chanyeol ging alleen naar hen toe met zijn persoonlijke auto omdat het gemakkelijke schema's waren en hij doet het alleen omdat hij zijn manager niet lastig wilde vallen en een goede beroemdheid wilde zijn. Daar is natuurlijk niets mis mee. De schema's van die dag waren een online fan-meeting en game-uitzendingen. Toen Chanyeol bij het SM-gebouw aankwam en naar de lift ging, trok wat hij zei de aandacht van de fan: 'Ik ben het zat om maar twee schema's te hebben'. Veel fans vatten dit op als Chanyeol, een hint dat hij meer kansen en schema's voor zichzelf en EXO-SC wil, zoals de meeste fans weten, EXO-SC heeft nooit gepromoot op een muziekshow en op SM het podium ondanks dat hij nu twee albums heeft, terwijl alle anderen die hebben uitgebracht er is al een album verschenen op SM the stage (Suho ook niet) en op muziekshows.

5. Gebrek aan creativiteit en vrijheid. EXO Chanyeol en Sehun deelden dat het solonummer On me for Sehun, gemaakt door Chanyeols NNG-studio, oorspronkelijk werd afgewezen door SM, maar Sehun vond het zo leuk dat hij SM niet met rust liet totdat ze ermee instemden. De leden die SM in 2014 verlieten, gaven zelf aan dat het gebrek aan creativiteit en vrijheid een van de redenen is waarom ze vertrokken. Lay en Chanyeol, die extreem getalenteerde producers en schrijvers zijn, hebben zoveel nummers afgewezen om op een EXO-album te staan, maar nu door EXO-SC en Lays solocarrière kunnen we zoveel nummers zien die voor EXO hadden kunnen zijn maar alleen zouden zijn afgewezen omdat ze niet van een producer en schrijver met jarenlange ervaring zijn, hoewel veel van die nummers beter zijn dan veel nummers die door SM-producenten zijn gemaakt.

Dus deel na het lezen van deze korte tekst uw mening, wat denkt u dat EXO zal doen? Als ik echt iets mis, voeg het dan toe in het opmerkingengedeelte.