Blogs

[ALBUM & MV REVIEW] Stray Kids - 'Oddinary'

[Deze recensie weerspiegelt de mening van de auteur en niet noodzakelijk die van annemieturtelboom.]

Tracklijst:

1. VENOM

2. MANIAK

3. Charmeur

4. BEVRIEZEN

5. Eenzame Sint

6. Wachten op ons (Bang Chan, Lee Know, Seungmin, I.N)

7. Modderig water (Changbin, Hyunjin, HAN, Felix)

Het is een geluksgetal '8' voor Verdwaalde kinderen ! Hun 8e mini-album, vreemd, heeft zeven nieuwe nummers waarvan STAY wereldwijd kan genieten. Te beginnen met het explosieve en met valstrikken doordrenkte hiphopnummer, ' VENIJN ,' bewijzen de leden dat ze hier niet zijn om te prutsen. Deze opener is sinister en sterk, een krachtige ingang naar hun laatste comeback.

De gekozen titel van Stray Kids, ' MANIAC, ' heeft een verslavend ritme. Het zwaartepunt van het nummer is zonder twijfel Felix' waanzinnige uitvoering van het refrein, omdat het het nummer een dimensie geeft met zijn ietwat kwade gevoel. Er wordt een scala aan talent getoond van elk lid - of het nu gaat om zingen of rappen - de emotie is goed. ' MANIC ' is misschien wel een van de beste comebacks van Stray Kids tot nu toe.

Deze ondertoon van een licht sinister gevoel wordt voortgezet met ' Charmeur .' Ingebed met een fluit die die van een 'slangenbezweerder' nabootst, gebruikt dit nummer een klassieke hiphopbenadering met een langzamer tempo. Het voordeel van het langzamere tempo zorgt voor een verscheidenheid aan leveringen van de leden - het sterkste punt van het nummer.

' BEVRIEZEN ' neemt de eerste agressieve benadering van een nummer op de tracklist. Kiezen voor een veel hogere energie en snelheid' BEVRIEZEN ' gebruikt trapgevoeligheden om een ​​progressie in EDM-stijl te creëren. Klassiek tot Stray Kids' hectische kenmerkende geluid, ' BEVRIEZEN, ' is het nummer dat ik verwachtte te horen op deze release.

' eenzame straat . ' raakt me als een whiplash. Na zulke 'donkere' nummers, gaf het enigszins opbeurende gevoel en de gitaarondersteuning van dit nummer het een vreemd pop-punk- of pop-rock-gevoel uit de jaren 2000. Niet mijn favoriete nummer op deze release.

De laatste twee nummers zijn subunit-tracks: ' Wachten op ons ' door Bang Chan, Lee Know, Seungmin , en IN . en ' Modderig water ' door Changbin , Hyunjin , ZIJ HEBBEN , en Felix . ' Wachten op jou s ' is een betekenisvolle ballad die beladen is met gecompliceerde gevoelens. Soms zijn Stray Kids-nummers zwaar in uitvoering, en minder in verfijning, maar ' Wachten op ons ' benadrukt dat de groep het griezelige en onbetwistbare vermogen heeft om te zingen en daarbij goed te zingen.

Een instrumentaal pianospel doet je geloven dat je misschien oog in oog staat met een andere ballad op ' Modderig water ,' maar dit neemt een wending als een op de jaren 90 geïnspireerde hiphoptrack je oren vult. De groep biedt een klassieke benadering van een encryptie - een relatief tamme manier om te eindigen wat begon als een explosief album.

MV BEOORDELING

Stray Kids is overal in de stad te zien in hun MV voor ' MANIAC .' Met een messcherpe special effects echoot deze MV het sinistere geluid van de titelsong. De choreografie is grimmig en creëert een gevoel van waanzin dat samengaat met de lyriek van ' MANIAC .' Gehuld in streetwear treedt de groep de hele MV op in een coole, bad boy-stijl die goed bij de groep past. Hoewel de MV eindigt met een minder dan maniakaal einde, kunnen we niet anders dan op de herhaalknop klikken.

MV-SCORE:

MV-relevantie…..7

MV-productie…..8

MV-concept……..7

MV-score: 7.33

ALBUMSCORE:

Albumproductie…...8

Albumconcept……...9

Tracklisting…………...8

Albumscore: 8.33

Totaal: 7.83